Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Simone van der Vlugt – Ginevra

Een reactie plaatsen

Covertekst
Florence, 1394. De zestienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij Ginevra’s vader om haar hand vraagt weigert hij die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginervra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze komen echter niet ver en worden teruggevoerd naar Florence.
Terug in de stad dwingt Ginevra vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Vervolgens breekt de pest uit, en niemand is zijn leven nog zeker…

188 pagina’s 
Uitgeverij Ambo | Anthos, Amsterdam
ISBN 978 90 263 3705 5

Recensie
Het is best een tijdje geleden dat ik dit boek las. Helaas kwam ik er niet eerder aan toe om er over de bloggen. Nu de dagen korter worden, is het heerlijk om ’s avonds weer achter de laptop te kruipen en te gaan bloggen. 

In de historische romans vind ik Simone van der Vlugt op haar best. Het is elke keer weer bijzonder hoe ze historische gebeurtenissen weet om te zetten naar pakkende en meeslepende romans. Dit boek gaat over de legende van Ginevra. Helaas kan ik daar niet over uitweiden, omdat ik dan de afloop van het boek verklap. Maar het is weer een bijzondere invalshoek waarbij een klein stukje geschiedenis wordt uitgelicht. Zo had ik graag mijn geschiedenislessen op de middelbare school gehad.
Ik heb ontzettend genoten van het boek. De enige tegenvaller was de dikte van het boek. Hoe dikker hoe beter, zeker in het geval van Van der Vlugt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s