Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Niccolò Ammaniti – Kieuwen

Een reactie plaatsen

Covertekst
Marco bouwt als hobby aquaria en bestudeerd het gedrag van vissen. Hij lijdt aan longkanker, maar wil zich niet laten behandelen. Zelfs zijn vriendin is niet op de hoogte van zijn ziekte. Als Marco door een mysterieuze oudere dame wordt uitgenodigd om in India een gigantisch aquarium te bouwen, volgt een aaneenschakeling van bizarre en onverwachte gebeurtenissen à la Ammaniti: Marco wordt gekidnapt door een religieuze sekte, hij sluit vriendschap met een groep muzikanten die letterlijk ondergrondse muziek maken en hij wordt verleid door een bloedmooie Indiase kasteelbewoonster, die in organen blijkt te handelen. Marco ziet zichzelf voor een groot dilemma geplaatst: hoe kan hij de slachtoffers, zijn vrienden én zichzelf redden?

197 pagina’s 
Lebowski Publishers, Amsterdam
ISBN 978 90 488 0461 0
NUR 302

Recensie
Inmiddels heb ik een kleine verzameling boeken van Ammaniti zonder ooit maar een woord van hem te hebben gelezen. Dit boek tikte ik op de kop bij het Boekenfestijn, jaren geleden (de prijssticker was nauwelijks te verwijderen). Eindelijk dook ik in een boek van hem en maakte ik kennis met zijn werk. 

Mijn eerste gedachte bij dit boek is: bizar. Het ene moment was ik in een roman beland, maar het volgende moment zat ik in een gek avonturenboek. Er gebeuren zulke rare dingen in het boek, dat het soms ongeloofwaardig werd en dat was voor mij het bizarre. De schrijfstijl van Ammaniti beviel mij wel goed, ik las het boek dan ook erg snel uit. Alleen de inhoud van het boek sprak mij minder aan, ik vond door de gekke gebeurtenissen geen verbinding met de hoofdpersonen. Desondanks ben ik wel benieuwd hoe zijn andere boeken zijn. Ik heb er tenslotte toch een paar liggen, zonde om niet te proberen. Alleen dit boek werkte voor mij niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s