Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Anna McPartlin – Alles tussen ons

Een reactie plaatsen

Covertekst
Van jongs af aan waren Eve en Lily onafscheidelijk, tot een grote ruzie een einde maakte aan hun vriendschap. Zeventien jaar later ontwaakt Eve na een ongeluk in het ziekenhuis en komt tot de ontdekking dat haar vroegere beste vriendin haar verpleegster is. Eerst is het onwennig, maar tijdens de revalidatie groeien de vriendinnen naar elkaar toe. Ze durven hun fouten uit het verleden – en heden – te aanvaarden. En ze voelen haarscherp aan hoe de ander haar leven kan veranderen: Lily moet loskomen van haar mislukte huwelijk en Eve moet onder ogen leren zien hoe zij anderen soms kwetst.

Het ongeluk van Eve biedt hen allebei een tweede kans, juist op het moment dat ze die schouder om op te leunen zo goed kunnen gebruiken. Maar Eve en Lily kunnen niet vermoeden welke toekomst hun vriendschap te wachten staat.

430 pagina’s 
A.W. Bruna Uitgevers, Amsterdam
ISBN 978 94 005 0836 1
NUR 302

Recensie
Het is alweer even geleden dat ik dit boek las. Wegens drukte op mijn werk kwam ik niet aan bloggen toe, maar nu is het zo ver.

Het boek begint met een brief van Eve naar Lily, ze zijn tieners en beste vriendinnen. Lily werkt tijdelijk (zonder vriendje) elders voor dat ze naar de universiteit gaat. Om met elkaar in contact te blijven, schrijven ze elkaar brieven en delen ze hun geheimen en de verhalen over hun vriendjes. Eve heeft moeite met vriendje van Lily, maar ze houdt haar op de hoogte van hoe het met hem gaat. Eve doet echt haar best om aardig te doen tegen Declan, maar het kost haar veel moeite want ze mag hem echt niet. Ergens die zomer gebeurt er iets waardoor Eve en Lily geen contact meer hebben.
Jaren later heeft Eve het gemaakt in de mode in New York en heeft Lily een gezin en werkt ze als verpleegkundige. Als Eve wegens het overlijden van haar vader terug is in Engeland, krijgt ze een ongeluk. Het toeval wil dat Lily haar verpleegkundige is. Dit is een start van het herontdekken van hun vriendschap en kom je als lezer eindelijk te weten wat hun toen der tijd uit elkaar heeft gedreven.

McPartlin weet een mooie vriendschap neer te zetten in dit boek. Een vriendschap die niet over rozen gaat, maar die zo diepgeworteld zit dat het niet anders kan dat Eve en Lily elkaar weer terug vinden. Er zitten een aantal mooie plotwendingen in het boek die je niet van tevoren kunt zien aankomen. Dat maakt ook dat het boek spannend blijft. Het enige kritische puntje van mijn kant zijn de brieven die Eve en Lily naar elkaar schrijven. Gaandeweg kom je als lezer steeds meer over hun verleden te weten, echter stoorde ik mij aan het taalgebruik en de informatie uit de brieven. Ik vond de volwassen versies van de dames prettiger om over te lezen. Deze brieven las ik soms wat vluchtig door zodat ik weer snel in het heden van het verhaal was. Verder heb ik genoten van dit prachtige boek over vriendschap.

Bedankt uitgeverij A.W. Bruna dat ik dit boek mocht lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s