Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

J.K. Rowling – De vertelsels van Baker de Bard

1 reactie

Covertekst
De vertelsels van Baker de Bard is het boek dat Albus Perkamentus naliet aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen bij het vernietigen van Voldemorts gruzielementen. Het zijn vijf toversprookjes die door Hermelien uit de oorspronkelijke runen zijn vertaald, geïllustreerd door J.K. Rowling. Professor Albus Perkamentus voorzag de vertelsels van uitgebreide aantekeningen. […]

119 pagina’s 
Uitgeverij De Harmonie, Amsterdam
ISBN 978 90 616 9889 0

Recensie
Dit boekje was mijn enige buit van de Koningsdag rommelmarkt van 2017. Daar baalde ik natuurlijk van, maar mijn uitpuilende boeken kast niet ;). Wat vond ik er van om weer in deze magische wereld te duiken?

Dit boekje bestaat uit vijf sprookjes die zich afspelen in de magische wereld van Harry Potter, lang nog voordat Harry werd geboren. Je kunt het vergelijken met de sprookjes van Grimm, maar ze hebben allemaal een magisch element. Het leuke van dit boek is, dat Perkamentus, of Dumbeldore voor sommige onder ons, op ieder verhaal commentaar heeft. Hij nuanceert zaken, of legt zaken uit, wat weer een extra dimensie geeft aan het verhaal. En op dat commentaar heeft J.K. Rowling soms ook weer wat te zeggen. Ondanks dat wij niet in een magische wereld leven, zijn de sprookjes qua moraal heel herkenbaar. Het verschil tussen goed en kwaad, maar ook het willen hebben van macht en daar op een juiste manier mee om weten te gaan.

Ik heb mij een uurtje vermaakt en heb mij kunnen wanen in de wereld van Harry Potter. Een leuke toevoeging aan mijn verzameling Harry-boeken. Mocht je net als ik soms snakken naar deze fantasievolle wereld, dan kan ik je dit boekje van harte aanbevelen.

One thought on “J.K. Rowling – De vertelsels van Baker de Bard

  1. Ik ben een echte potterliefhebber in mijn hart en dit boekje staat al zo lang op mijn lijstje. ❤ Fijn dat je ervan genoten hebt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s