Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Petra Vollinga – Vandaag houden we het droog

3 reacties

Covertekst
Eva maakt als jonge vrouw een drastische keuze gemaakt die haar de liefde van haar leven heeft gekost. En hoewel ze heeft leren omgaan met de consequenties van de leugens die ooit onvermijdelijk leek, beseft ze op haar vijftigste beseft dat het roer om moet. Dochter Portia is al jaren het huis uit en haar huwelijk heeft zijn glans verloren. Ze vertrekt naar een kuuroord in Thailand om ‘zichzelf terug te vinden’ tijdens een ontspannende week voor body & soul.

Abe, ooit een veelbelovende muzikant, probeert zich neer te leggen bij zijn bestaan als muziekleraar op een middelbare school. Alleen zijn dure loft herinnert nog aan betere tijden. Hij rommelt zich door het bestaan, maar als een van zijn oude bandleden voorstelt om een reünieoptreden te geven in hun vroegere stamkroeg, komt er iets van het vuur in hem weer tot leven.

Eva en Abe zijn elkaar nooit echt vergeten. Is het nu eindelijk tijd voor de waarheid?

247 pagina’s 
Uitgeverij Boekerij, Amsterdam
ISBN 978 90 225 7795 0
NUR 301

Recensie
In maart was ik bij het ‘Best of romance event’, waar Sarah Jio werd geïnterviewd, maar waar onder andere ook Petra Vollinga iets kwam vertellen over haar nieuwste boek ‘Vandaag houden we het droog’. Op basis van haar verhaal en de prachtige cover, wilde ik dit boek erg graag lezen. 

Eva is getrouwd met Pepijn. Pepijn die vind alles wel prima en houdt van hun voortkabbelende leven. Eva mist iets, iets dat ze lang geleden heeft opgegeven voor een stabiel leven met Pepijn. Diep in haar hart wil ze helemaal geen stabiel leven, maar verlangt ze naar de tijd die ze met Abe had. Niets was te gek en de liefde heel erg groot. Om uit te vinden wat ze wil, gaat ze op reis naar Thailand. Daar ontmoet ze een aantal lieve mensen die zien dat Eva al heel lang niet heeft gedaan wat ze eigenlijk wil, namelijk haar hart volgen.
Abe geeft zijn muzieklessen, maar zou het liefst weer op de planken willen staan met zijn band. Hij mist die tijd van rock & roll, maar hij mist vooral één specifieke vrouw. Samen hadden ze een hele fijne tijd totdat hij naar Amerika vertrok met zijn band. Ze zouden daar gaan doorbreken, maar Eva besloot niet mee te gaan en voor een leven in Nederland te kiezen. Dit deed ze echter met een reden, een reden die hij niet kon vermoeden.

Of ik het boek leuk vond? Als ik je zeg dat ik het boek binnen één dag uit had, zegt dat dan genoeg? Ik heb ontzettend genoten van dit romantische verhaal en maakte mijn verwachtingen meer dan waar. Eva en Abe vertellen om en om hun verhaal in het verleden en het heden. Dat maakt het erg afwisselend en houdt het verhaal ergens ook erg spannend. Wat is er gebeurt tussen die twee en waarom is het uiteindelijk niets geworden? Het boek heeft stiekem een belangrijke boodschap: het maakt niet uit hoe oud je bent, maar volg je hart. Of dit nu in de liefde is, in de muziek, in je hobby of werk, dat is aan jou.
Ik kan je dit boek van harte aanbevelen, gegarandeerd leesplezier!

Bedankt uitgeverij Boekerij dat ik dit boek mocht lezen!

3 thoughts on “Petra Vollinga – Vandaag houden we het droog

  1. Toevallig ben ik gisteravond begonnen in het boek en ik wilde het meteen niet meer wegleggen, dus ik ben erg benieuwd naar de rest!

  2. Leuk Jenny! Blij dat je de boodschap hebt opgepikt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s