Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Nicci French – Zondagochtend breekt aan

Een reactie plaatsen

Covertekst
Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en dat hij nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen?
De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen iets te doen waaraan ze een enorme hekel heeft: in de openbaarheid treden… En dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar vrienden. 

372 pagina’s
Uitgeverij Ambo | Anthos, Amsterdam
ISBN 978 90 263 3819 9

Recensie
Nog niet zo lang geleden kwam dit zevende deel rondom Frieda Klein uit. Dit is een van de boeken die ik na aankoop niet zo lang kan laten liggen, want ik moet weten hoe het verder gaat. Nog maar één boek zijn we verwijderd van de ontknoping, maar hoe vond ik dit een na laatste deel?

Net als in alle andere delen gebeurt er ook in dit deel weer genoeg, maar laten Nicci en French nog niets los over de mogelijke ontknoping. Hoe frustrerend is dat? Maar ondanks dat is het ongelooflijk knap hoe zij lezers zoveel delen aan zich kunnen blijven verbinden. Het is interessant om te zien dat Dean Reeve steeds dichterbij komt, maar zich nog niet lijfelijk laat zien in het verhaal. De spanning zit er hem vooral in het feit dat de slachtoffers steeds meer uit de nabije omgeving van Frieda komen. Maar heeft Reeve hier iets mee te maken? Frieda doet er alles aan om haar vrienden en familie te beschermen en treedt hier zelfs voor in de openbaarheid. Of dat een goede zet was, is nog maar de vraag. Komen patiënten bij haar om haar bekendheid of om haar kunde? Ze begint aan alles en iedereen te twijfelen en huurt daarom een privédetective in om mensen te screenen. Uiteraard heeft Frieda het altijd bij het rechte eind, maar ook hier moet ze knokken om geloofd te worden.

Nu is het een kwestie van wachten, een heel jaar lang. Dan weten we pas hoe het af zal lopen en of we kunnen spreken van een happy-end. Ik mag hopen dat Nicci en French kiezen voor een ‘Disney-einde’, maar ik hou mijn hart vast…

Ik las alle andere delen in de reeks van Frieda Klein ook. Hier kun je ze vinden:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s