Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Sarah Jio – De geheimzinnige tuin

1 reactie

Covertekst
Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaans amateur-biologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden. 

Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. Hun gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina’s van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond blijkt nog zeer sterk aanwezig – zal Addison haar lot delen? 

313 pagina’s
Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam
ISBN 978 94 2257 972 5

NUR 302

Recensie
Eind maart was ik bij het lezersevent ‘Best of Romance’ van uitgeverij Boekerij. Sarah Jio werd op het event geïnterviewd en we kregen een exemplaar van haar boek mee naar huis. Ik kon mijzelf niet bedwingen en begon nog diezelfde avond met lezen.

Het boek neemt je mee naar de verhalen van twee vrouwen, een in het verleden en een in het heden. De twee vrouwen hebben iets gemeen, namelijk een (gedwongen) zoektocht naar een bijzondere camelia.

Flora, uit het verleden, wil er alles aan doen om de bakkerij van haar ouders te redden. Ze verkeren in financiële nood en een zakenman pikt dit op. Hij weet dat Flora af en toe in een botanische tuin werkt en daar ook veel van weet. Hij heeft een deal voor haar, zij zorgt dat hij een bijzondere camelia uit Engeland in handen krijgt en dan zal hij zorgen voor de bakkerij van haar ouders. Met de smoes dat ze als botanist in Londen gaat werken, reist ze met de boot naar Engeland. In werkelijkheid wordt ze kindermeisje op een landgoed en moet ze gaan speuren naar de bijzondere camelia. Er zijn namelijk geruchten dat de vrouw des huizes opgevrolijkt wordt door haar man met camalia’s die hij van over de hele wereld meeneemt van zijn reizen.

Op ditzelfde landgoed zal Addison jaren later eenzelfde zoektocht doen en probeert ze van haar bedreigende ex af te komen die haar verborgen verleden wil onthullen. Ze is niet helemaal eerlijk over wie ze echt is tegenover haar man Rex. Ze werkt als tuinarchitect en hebben een goed leven samen en dit wil ze niet kwijtraken.

Dit is echt een perfect boek voor een druilerige dag of voor op het strand in de zon. Gegarandeerd een aantal uur leesplezier. Ik werd door de pakkende schrijfstijl van Jio meteen in het verhaal gesleurd en het heeft mij niet meer losgelaten. De dappere Flora die een hele reis maakt om voor haar ouders te kunnen zorgen, vond ik een fijn personage. Addison zorgde voor een vleugje extra spanning, want wat is dat verborgen verleden van haar? Doordat ik Jio in het echt hebt ontmoet, heb ik het boek toch op een andere manier beleefd omdat ik vooraf meer achtergrond had. Ik weet inmiddels dat ze veel boeken heeft geschreven en dat dit het derde boek is dat in het Nederlands vertaald is. Ze scheef veel van haar boeken tijdens haar lastige scheiding, want dat zorgde voor genoeg stof om over te schrijven. Inmiddels is ze weer gelukkig getrouwd en is het gek genoeg lastiger om inspiratie voor haar boeken te vinden. Ze schrijft, net als ik, haar boeken met een laptop op schoot op de bank. Dat ondanks dat ze in haar nieuwe huis een geweldige werkkamer heeft (ook dat ken ik). Inmiddels ben ik nieuwsgierig geworden naar ander werk van haar en kijk ik uit naar nog meer leesplezier.

Bedankt Boekerij dat ik dit boek mocht lezen en voor de fijne middag!

One thought on “Sarah Jio – De geheimzinnige tuin

  1. Pingback: Petra Vollinga – Vandaag houden we het droog | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s