Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Ellen Lina – Crash

3 reacties

Covertekst
‘(…) Het vliegtuig van de Italiaanse maatschappij Italiana crashte op 28 juli dit jaar bij het Italiaanse bergplaatsje Valsugana na een defect in het hydraulische systeem. Een noodlanding werd ingezet, maar deze verliep uiterst tragisch. Bij de crash kwamen 143 mensen om het leven, waaronder de voltallige bemanning en vier Nederlanders: twee vrouwen, een man en een baby. Veertien mensen overleefden de ramp, onder hen bevonden zich twee Nederlanders.’

Ontmoet Anna Kranenburg. Eenendertig jaar, eigenaresse van een kookwinkel en overlevende van de ramp met IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar, partner bij Boulder Maze Accountancy op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende.

Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geïnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte?

Wees gewaarschuwd … Brace for impact.

361 pagina’scrash
Uitgeverij Ellessy, Arnhem
ISBN 978 90 866 0321 3

Recensie
Als hekkensluiter van de blogtour van Crash, voel ik enige druk ;). De blogtour startte al in oktober en je wilt er natuurlijk uit met een knal.

Ik hield het boek voor het eerst in handen op de boekpresentatie in november. Ik kon niet wachten om te beginnen en mijn verwachtingen waren hoog gespannen.

Ruben rouwt om het verlies van zijn vrouw en kind, zij zijn omgekomen bij de crash van hun vliegtuig. Hij is zichzelf niet meer en kan alleen nog troost zoeken bij zijn schoonmoeder die de crash wel heeft overleeft. Hij komt er via zijn schoonmoeder achter dat de twee Nederlanders die het ook hebben overleeft mogelijk de oorzaak zijn van de crash. Hij besluit om op onderzoek uit te gaan.
Anna, een van de twee Nederlanders gaat heel anders om met de crash. Ze besluit om in een tv-programma haar verhaal te doen over de crash. Dit was echter geen slimme zet, want zo treedt ze uit de anonimiteit. Ruben weet haar te vinden en wil kosten wat het kost met haar en Jesse in contact komen. Jesse woont in New York, maar Ruben dwingt hem via Anna naar Nederland te komen. Jesse wil na de heftige crash en zijn vliegangst nooit meer een vliegtuig in. Ruben perst Anna af, want Anna wil niet dat er bepaalde zaken naar buiten worden gebracht. Ze zal Jesse moeten overtuigen naar Nederland te komen, anders trekt hij de doos van Pandora open. Dit kan fatale gevolgen hebben voor meerdere mensen in haar omgeving.

Jep, Ellen Lina ‘did it again’, ze heeft weer een pageturner geschreven! Het boek las ik in een sneltreinvaart uit. Anders dan we misschien van haar gewend zijn is dit een roman met de inslag van een thriller. Er zit een enorme spanningsboog in die tot het eind blijft. Lina heeft weer een aantal fijne personages gekozen in de vorm van Anna, Jesse en Ruben en deze ook mooi uitgediept gedurende het boek. Met haar pakkende schrijfstijl, de romance en de verrassende plotwendingen had ze mij in haar greep. Oké, één dik minpunt is een wending waar ik heel boos om was. Ik sloeg het boek dicht en het eerste dat ik zei, is dat ik het stom vond dat ik afscheid moest nemen van een personage. Zo erg had het boek mij dus in zijn greep en heeft het mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Zoek je nog een goed voornemen voor 2017 op het gebied van boeken? Dan is dit je voornemen, lees dit boek!

Bedankt uitgeverij Ellessy en Ellen Lina dat ik dit boek mocht lezen!

Wil je nog meer reacties lezen over het boek van Ellen Lina? Kijk dan bij een van mijn collega-bloggers:
schema-blogtour-crash-social-media

 

3 thoughts on “Ellen Lina – Crash

  1. Je hebt me overtuigd met je recensie. Deze wil ik lezen! Eigenlijk staat hij al een poosje op mijn lijst van wensen. Maar nu zeker. Dank je voor je recensie.

  2. Pingback: Ellen Lina – Koningslaan | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s