Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Simone van der Vlugt – Toen het donker werd

5 reacties

Covertekst
Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.
Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het om een aanslag ging maar verzwijgt dit. Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is. […]

308 pagina’s Toen het donker werd
Uitgeverij Ambo | Anthos, Amsterdam
ISBN 978 90 263 3208 1

Recensie
Het is alweer even geleden dat de boekpresentatie van Simone van der Vlugt in Amsterdam was. Eindelijk heb ik de tijd gevonden om haar nieuwste thriller te lezen en wat voor thriller. Het boek heeft dit keer man in de hoofdrol en het is ook allemaal wat ruiger, dus hou je vast.

Menno komt er achter dat zijn zoon Luuk gokschulden heeft. Hij besluit hem te helpen en zijn schuld te helpen aflossen. Zijn zoon moet het geld ergens afgeven, maar dat duurt wat langer dan gepland. Als Menno besluit om poolshoogte te nemen, dan is dat het startsein van een aantal nare gebeurtenissen. Menno komt terecht in drijfzand en wordt steeds verder een wereld in gesleurd waarin je je als hardwerkende ondernemer niet in wilt bevinden. Afpersingen, bedreigingen en mensen die hem belazeren wisselen elkaar af, met een aantal fatale gevolgen, niet alleen voor hemzelf, maar ook voor zijn gezin.

Het is gaaf dat Simone van der Vlugt met dit boek een andere koers is gaan varen. Het is allemaal net wat ruiger en donkerder dan we van haar gewend zijn. Dit komt mede denk ik omdat de hoofdpersoon dit keer een man is. Simone weet altijd hele sterke vrouwen neer te zetten, maar dit personage is ook erg goed beschreven en geen moment ongeloofwaardig. De plotwendingen zijn heel onverwacht en maken het boek een echte pageturner. Ik ben dus ook benieuwd of ze deze koers verder door kan zetten bij haar nieuwste uitgever Prometheus, want ik ben er van overtuigd dat ze daarmee ook een nieuwe groep lezers aan zich zal verbinden.

Mocht je nog een cadeautje zoeken voor onder de boom, dan raad ik je deze aan voor de donkere dagen. Ik verzeker je van een paar uur heerlijk leesplezier.
Bedankt uitgeverij Ambo | Anthos dat ik dit boek mocht lezen!

5 thoughts on “Simone van der Vlugt – Toen het donker werd

  1. Dankjewel voor de review, ik plaats hem op mijn te lezen lijst. 🙂

  2. Ik kreeg hem cadeau van mijn schoonmoeder, binnenkort maar eens inplannen 😉

  3. Jaaaaa, deze wil ik ook nog zo graag lezen! Wat gaaf dat ze het helemaal anders heeft aangepakt en dat dit zo goed heeft gewerkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s