Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Tanja de Jonge – Cyberboy

Een reactie plaatsen

Covertekst
Uit de dood teruggekeerd…

Kevin heeft twee jaar geleden afscheid genomen van zijn beste vriend Bjorn, die bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Inmiddels heeft hij zijn leven weer een beetje opgepakt. Daarom is de schok enorm als hij ineens oog in oog staat met zijn beste vriend.
Springlevend.
Dezelfde ogen.
Dezelfde stem.
Bjorn is terug! Kevin kan het niet geloven. Er is nog nooit iemand teruggekeerd uit de dood. Waarom uitgerekend Bjorn?  

221 pagina’sCyberboy
Uitgeverij Holland, Haarlem
ISBN 978 90 251 1354 4
NUR 283

Recensie
In 2013 las ik het boek Tijdrovers van Tanja en nu mocht ik het nieuwste jeugdboek van haar lezen. Kevin heeft een heftige tijd achter de rug. Hij verliest zijn beste vriend en gaat alleen naar de middelbare school ,waar hij zelf zijn draai moet vinden. Hij en Bjorn waren altijd onafscheidelijk en dachten over veel zaken hetzelfde. Ze hielden niet van in de belangstelling staan en van meisjes.

Tot de dag dat Bjorn ineens in de klas verschijnt. Kevin is in eerste instantie heel erg blij zijn beste vriend weer te zien, maar al snel krijgt hij door dat er iets niet klopt. Bjorn reageert anders en doet anders, Kevin snapt er helemaal niets van. Eerst denk hij nog dat het te maken heeft met zijn lange revalidatie in Japan en geeft hem tijd en ruimte. De zaken worden echter steeds vreemder en uiteindelijk gaat Kevin samen met zijn nieuwe vriend Joris op onderzoek uit. Er blijken nog meer mensen lucht te hebben gekregen van de wonderbaarlijke terugkeer van Bjorn. Want hoe kan het dat een jongen na zo’n zwaar ongeluk toch weer rondloopt en ogenschijnlijk goed functioneert?

Wat heb ik genoten van het boek van Tanja de Jonge. Ik lees niet vaak jeugdboeken, maar voor de afwisseling was dit erg fijn. Het is erg makkelijk om je te identificeren met Kevin en je mee te laten slepen in zijn zoektocht. Er zit een goede opbouw in het verhaal en de interessante wendingen maken het compleet. Ik waande mij weer even in mijn eigen middelbare schooltijd. Stel je voor dat jij je beste vriend of vriendin verliest en die na twee jaar ineens weer voor je neus staat. Het thema is erg goed gekozen en daarom denk ik dat het boek zowel voor jongens als voor meisjes interessant kan zijn.

Ik wil Uitgeverij Holland en Tanja de Jonge bedankt dat ik dit boek mocht lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s