Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Nicci French – Als het zaterdag wordt

3 reacties

Covertekst
De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten. Vanwege het buitensporige geweld was iedereen ervan overtuigd dat Hannah aan een stoornis leed.
Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan kon houden, op voorwaarde dat hij Frieda ooit om een gunst zou mogen vragen.
En nu moet Frieda haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er meer aan de hand is…

388 pagina’s Als het zaterdag wordt
Uitgeverij Ambo | Anthos
, Amsterdam
ISBN 978 90 263 2844 2

Recensie
Omdat dit een boek is dat van mijn eigen leesstapel komt schrijf ik nu geen uitgebreide recensie. 

Het is een gek idee dat er een einde gaat komen aan de serie rondom Frieda Klein. Ik las het zesde deel tijdens mijn vakantie in Frankrijk. Er komen nog drie delen, ik geniet ervan zo lang het duurt. 

Frieda moet een schuld inlossen en Hannah bezoeken in een psychiatrische inrichting. Hannah heeft haar moeder, stiefvader en broertje op gruwelijke wijze vermoord en zit nu al 13 vast. Hannah ziet er slecht verzorgd uit en zit onder de blauwe plekken en tatoeages. Frieda vertrouwt het niet en vraagt haar schuldeisers of ze de zaak verder mag uitzoeken. Het is namelijk heel erg lastig om contact te krijgen met Hannah, dus zal ze haar informatie elders moeten zoeken.

‘Frieda,’ zei Thelma streng. ‘Je bent God niet. Pas op dat je niet weer de reddende engel gaat spelen.’

Frieda krijgt hulp van Yvette Long en met tegenzin van Karlsson. Hij kan weinig voor Frieda betekenen in verband met een gebroken been. Door Frieda is hij bij een vorige zaak bijna zijn baan kwijtgeraakt. Hij zit dus niet te springen om nog een zaak van haar.

Tijdens haar zoektocht krijgt Frieda te maken met demonen uit het verleden (de trouwe lezers weten wel wie / wat ik bedoel). Ondanks dat ze alles weer haar fijn weet te ontrafelen, komt ze van één zaak maar niet af.

Wat was het toch weer heerlijk, mijzelf even helemaal onderdompelen in de wereld die Frieda Klein heet. Ze is een personage wat doet wat haar gevoel en verstand ingeeft. Natuurlijk is ze lief voor haar omgeving, maar ze doet ook gewoon vaak waar ze zelf zin in heeft. Dat helpt niet altijd, maar in haar zaken meestal wel. Ik kan niet wachten tot de rode draad in de boeken weer de kop op steekt. Ook dit keer weten Nicci en French mij te verassen met wendingen waar je u tegen zegt. Ik hou er van!

3 thoughts on “Nicci French – Als het zaterdag wordt

  1. Ik heb enkel ‘Blauwe Maandag’ gelezen uit deze reeks. Op basis van dat boek alleen kan ik nu niet zeggen dat ik Frieda Klein een geweldig personage vond. Maar ik vermoed dat ze in de volgende boeken verder wordt uitgewerkt?

  2. Hij staat op mijn e-reader. Lijkt me een leuk boek.

  3. Pingback: Nicci French – Zondagochtend breekt aan | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s