Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Thema november – Ik lees Nederlands

3 reacties

Ik lees Nederlands
Als oud ambassadeur van de blog ‘Ik lees Nederlands‘ kon het natuurlijk niet anders, dan dat ik er minstens een maand aandacht voor hebben op mijn blog. Het allerliefst lees ik in het Nederlands, lezen in bijvoorbeeld Engels gaat veel langzamer. Dat leidt meestal tot grote frustraties. Daarnaast is het fijn om Nederlandse auteurs te blijven steunen en hun werk te lezen. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen mooie vertaalde boeken zijn, maar die maand is al geweest ;).

Het CPNB organiseert deze maand weer ‘Nederland leest’. Dit keer kun je niet één boek via de bibliotheek bemachtigen, maar brengen ze drie boeken uit. Heer van de vliegen van William Golding, Liefde en schaduw van Isabel Allende en Morten van Anna Levander. Voor ieder wat wils, het thema is dan ook democratie.

Hoeveel originele Nederlandse boeken lees jij? Lees jij graag Nederlandse boeken? Of lees je ook wel eens een boek in een andere taal? Een fijn maand deze boekenmaand!

3 thoughts on “Thema november – Ik lees Nederlands

  1. Ik lees alleen in onze taal, en combi van buitenlandse en Nederlandse auteurs.

  2. Ik ben nu toevallig in twee Engelse boeken bezig en één Nederlandse. Daarna komen er weer twee van Nederlandse auteurs, want ik begin aan mijn leesreis door de provincies van Nederland en Vlaanderen 🙂

  3. Ik lees allen in onze taal. Om en om: een Nederlandse/ Vlaamse auteur, dan weer een buitenlandse auteur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s