Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Een beetje happiness

3 reacties

Dag liever lezers,

Zo tussen de recensies en mijn verslagen over evenementen door wilde ik graag weer schrijven over iets persoonlijks. Zoals sommigen van jullie weten ben ik een enorme fan van de Hema. Van panty’s, rokjes, tot stationary en cadeautjes, ik koop het allemaal bij de Hema.

Recentelijk vond ik daar een heel tof boekje, waarin je je ‘happiness’ kunt plannen. Dat klinkt een beetje gek, want je hebt niet alles in de hand natuurlijk. Wel kun je dankbaar zijn voor de leuke dingen die je meemaakt en daar bewust van zijn. Daarvoor is dit boekje bedoelt. Je benoemt de zaken die fijn waren die dag, welke plannen je voor morgen hebt en welke goede ideeën je hebt. Inmiddels gebruik ik dit boekje ruim een week en schrijf ik iedere dag voor ik ga slapen alle puntjes op die ik kwijt wil. Het ene moment kan ik makkelijk een pagina vullen en volgende moment kan ik maar een paar punten bedenken. Gelukkig is dat helemaal niet erg, want het is mijn boekje. Omdat ik in bed wel eens de neiging heb om te liggen piekeren, kan ik alles voor de volgende dag ook kwijt. En ik moet eerlijk zeggen dat het fijn is om zaken van je af te schrijven en je de dag met een positief gevoel kunt afsluiten. Inmiddels plak ik ook dingen in het boekje die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de dag, lang leven de washi tape. 

Happiness

Daarnaast vul ik ook trouw iedere dag een vraag in, in het boekje ‘Elke dag een vraag’. De vragen zijn soms gek, soms raak en soms niet te beantwoorden. Maar het is altijd leuke gespreksstof, want wat zou jij doen als je nog maar één dag had te leven? Of wat vind je smerig? Wat is je lievelingskleur? De komende vijf jaar kan ik nog even vooruit en ik ben benieuwd hoe ik de vragen van dit jaar, volgend jaar zal beantwoorden.

Heb jij ook dit soort boekjes? Of heb je zelfs een dagboek? Wat doe jij om mindfulness door het leven te gaan?

happiness 2

3 thoughts on “Een beetje happiness

  1. Ziet er een leuk boekje uit! Maar ik heb al zoveel notitieboekjes… 🙂

  2. Ik gebruik concept witte boek. Ik heb op mijn blog over geschreven. Maar het concept is bijna het zelfde.

  3. Dat boekje van Elke dag een vraag heb ik ook, maar ik moet toegeven dat ik het dit jaar niet meer ben aan het bijhouden. Ik heb het eerste jaar elke dag netjes ingevuld, maar om de een of andere reden lukte dat dit jaar niet. Ik heb nu gewoon besloten om dit jaar over te slagen en volgend jaar in januari er terug in te vliegen, want ik vind het idee van die vragen nog steeds echt heel leuk! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s