Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Boekpresentatie ´Toen het donker werd´

4 reacties

Lieve lezers,

Afgelopen vrijdag was ik samen met Shyama en Judith te gast als blogger op de boekpresentatie van Simone van der Vlugt. Na een aantal prachtige historische romans heeft Simone weer een standalone thriller geschreven en dat kon niet onopgemerkt voorbij gaan. Het was een waar feest in de W Lounge van het W Hotel in Amsterdam.

Proost!

Proost!

Naast vrienden en familie waren er een hoop bekenden uit het vak aanwezig, Susan Smit, Elle van Rijn, Femke Roobol, Marlen Beek-Visser, Marjan van de Berg, Loes den Hollander en Mano Bouzamour waren er allemaal om Simone te feliciteren. Stiekem hadden we aan Ellen van Rijn willen vragen wie Expeditie Robinson gaat winnen, maar die boete had ze vast voor ons niet willen riskeren. Susan Smit heeft binnenkort de lancering van haar nieuwste boek ‘De eerste vrouw’, een verhaal over het meest legendarische artiestenkoppel aller tijden, de Amerikaanse Geraldine Ferrar en de Nederlander Lou Tellegen.

Simone kreeg het eerste ingepakte exemplaar uitgereikt door Wanda Gloude, haar uitgever. Tijdens haar speech had ze nog enkele verrassingen in petto voor Simone. ‘Nachtblauw’, een prachtige historische roman over Delfts blauw wordt al in enkele landen uitgegeven. Naast Spanje, Hongarije, Italië en het Verenigd Koninkrijk gaat Simone de grote oceaan over. Ze zal via ‘Harper Collins’ worden uitgegeven in de Verenigde Staten. Ze mogen dus alvast gaan oefenen op haar achternaam daar, want als er één boek over de oceaan is…
Toen het donker werd
Omdat Simone inmiddels alweer bezig is met de research voor haar volgende thriller in de muziekindustrie, kreeg ze een filmpje te zien van The Nits waarbij ze haar uitnodigden om hun concert bij te wonen. Dit is een popgroep uit 1974, die vooral in de jaren ’80 erg populair was. Voor haar research zal Simone ook nog naar een concert van Nick en Simon gaan. Ik ben dus erg benieuwd wat ze voor ons in petto heeft met haar volgende thriller. Wie weet krijgen Nick en Simon stiekem een rolletje.

Na deze feestelijke verassingen kon er over worden gegaan tot het overhandigen van het eerste boek. We hopen met alle aanwezigen dat Simone die Gouden Strop gaat winnen met deze thriller!

Ook Simone wilde dit moment niet zomaar voorbij laten gaan en zette een aantal personen even flink in het zonnetje met een hardcover exemplaar van haar nieuwste boek. Naast een oogarts en een kennis die ze mocht raadplegen over de reddingsbrigade, wilde ze ook haar nieuwe redacteur bedanken. Monique Postma en Simone gaan ‘way back’. Ze werkten samen bij Lemniscaat toen Simone jeugdboeken schreef. Toen ze meer ging schrijven voor volwassenen scheidden hun wegen en dat vond Monique toen ontzettend jammer. Maar voor dit boek zijn ze weer gaan samenwerken. Het kan dus bijna niet anders dat dit een vruchtbare samenwerking is geweest.

Toen het donker werdDe covertekst van ‘Toen het donker werd’:

Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien. Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het om een aanslag ging maar verzwijgt dit. Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is.

Ga gauw naar de winkel om je eigen exemplaar te halen en vergeet hem niet te laten signeren als dat mogelijk is. Simone komt de komende tijd misschien ook bij jou in de buurt langs. Kijk hiervoor op de website van Ambo Anthos voor de data en locaties.

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om Simone en Marije van Ambo Anthos te bedanken voor de uitnodiging. Het was een eer om er bij te mogen zijn.

Inmiddels ben ik al een heel eind in het boek en ik moet mij bedwingen vanavond op tijd naar bed te gaan. Wees gewaarschuwd 😉 

4 thoughts on “Boekpresentatie ´Toen het donker werd´

  1. Leuk verslag van een geslaagde boeklancering.

  2. Geweldig en wat leuk Jenny dat je erbij was.

  3. Leuk dat je erbij mocht zijn!

  4. Pingback: Simone van der Vlugt – Toen het donker werd | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s