Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Thema juli – Non-fictie

6 reacties

Non-fictie
Deze maand heb ik gebombardeerd als non-fictie maand. Graag lees ik dit genre, alleen het probleem is dat deze boek natuurlijk niet als een roman lezen. Daarom vind ik het vaak lastig om meerdere hoofdstukken uit één boek te kunnen lezen. Hierdoor blijven deze boeken vaak half gelezen of soms zelfs niet gelezen liggen. Ik probeer mij deze maand bij de kladden te pakken en er tenminste één helemaal uit te lezen.

Lees jij dit genre ook graag? Wat is echt een aanrader op het gebied van non-fictie? Hoe krijg jij het voor elkaar om wel een non-fictie uit te lezen?

6 thoughts on “Thema juli – Non-fictie

  1. Ik vind het als tussendoor wel prettig maar altijd non fictie… Ik lees nu een biografie, dat is ook bijzonder, De underdog lijkt mij trouwens wel wat.

  2. Inderdaad over non-fictie doe ik ook veel langer, maar over het algemeen blijft de inhoud wel vaker hangen of te gebruiken in je leven. Ik ben ook nieuwsgierig naar David En Goliath, waar ga jij mee beginnen?

  3. Ik lees wel eens non-fictie, meestal betreft het dan een boek over een historisch onderwerp. Maar daarnaast lees ik dan altijd ook nog een fictie boek. En ja, over non-fictie doe ik ook veel langer.

  4. Ik lees zeker ook non-fictie, maar ik lees altijd een aantal boeken tegelijk: meestal twee romans/verhalenbundel, een non-fictie en een gedichtenbundel. Door de verschillende genres vind ik het fijn om zo lekker te kunnen afwisselen. Een uur in hetzelfde boek lezen is voor mij al heel lang… slechte concentratie ofzo 😉 maar niet alles is een pageturner en dan vind ik het fijn om na een ‘moeilijk’ boek een paar bladzijden non-fictie te lezen en dan nog een verhaal dat wat vlotter leest.

  5. Non-fictie lees ik het liefst. Meestal, omdat ik iets nieuws wil leren en inspiratie op wil doen. Dus als een boek fijn leest en ik leer meer over het onderwerp, ben ik al snel gemotiveerd om verder te lezen. Maar lange intro’s of hoofdstukken die mij niet zo aanspreken laat ik lekker zitten als ik er geen zin in heb. Dat vind ik juist wel fijn aan zo’n boek. Want lezen doe ik toch vooral omdat ik het leuk vind.

  6. Pingback: Winnaar winactie juli | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s