Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Thema april – E-Books

12 reacties

Thema ebooks

Het thema van de maand april is E-books. Sinds mijn 30ste verjaardag ben ik in het bezit van een hele mooie E-reader. Ik lees er niet vaak op, omdat ik nog zoveel fysieke boeken heb, maar ook op de reader staan hele fijne boeken. Sinds ik een studie ben gestart bij mijn werkgever LOI, kreeg ik een half jaar abonnement op Elly’s Choice. Deze heb ik in januari geactiveerd en verzamel ik nog meer boeken. Een mooie gelegenheid om eindelijk eens een digitaal boek te lezen.

Heb jij ook een E-reader? Of negeer je de digitale boeken? Hoeveel boeken lees jij op je reader? En welke merk heb jij en waarom? Laat gerust een berichtje achter.

12 thoughts on “Thema april – E-Books

 1. Ik doe graag mee! Ik moet alleen op zoek naar een leeslampje. Vroeger waren die in veel winkels te koop, maar omdat de meeste nieuwere ereaders nu ingebouwde verlichting hebben worden ze steeds lastiger te vinden. Ik heb nog een ouderwetse Kobo zonder verlichting. Ik moet toegeven dat ik de voorkeur geef aan papieren boeken, maar als je ’s nachts wakker ligt is een ereader wel heel prettig!

 2. Ik heb een Sony voor onbepaalde tijd te leen. Maar die werkt echt niet prettig. Daarnaast ben ik toch meer voor het fysieke boeken. Maar ik ga dit jaar op vakantie naar Amerika dus het wordt dan e-boeken. Ik zet ze op mijn tablet, die werkt gemakkelijker en prettiger dan e-reader van Sony. Heel veel leesplezier!

  • Wat leuk om te lezen. Ik heb zelf een Sony en ben er erg blij mee. Ik heb gehoord dat tablets teveel tegenlicht hebben, dus ik ben benieuwd hoe jij dat ervaart. Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat er niets boven een echt boek gaat.

 3. Ik heb geen e-reader en zelfs geen tablet en e-books op mijn telefoonscherm lezen is echt niet fijn. Veel te klein en constant scrollen. Ik heb het wel geprobeerd maar ik vind het niet prettig. Ik heb ook geen plannen een e-reader aan te schaffen…
  Geef mij maar een echt boek. 🙂

 4. Ik heb ondertussen mijn vierde e-reader alweer. Ik lees al sinds 2011 digitaal en ik lees niets liever dan op mijn e-reader. Ik heb de Kobo Aura H20 en dit is echt met stip mijn meest favoriete e-reader. Ik hoef maar een keer in de drie maanden op te laden, want de batterij gaat echt superlang mee. Is het wat schemerig, kan ik het scherm verlichten, zonder dat scherm vermoeiend voor mijn ogen is. Ik koop mijn ebooks in de webshop die gelinkt is aan de boekhandel waar ik altijd kom, zo krijgen ze ook een percentage van mijn aankoop. Digitaal lezen is een mooie uitvinding en gaat hand in hand met fysieke boeken. Het een duwt het ander niet opzij is mijn mening. Als blogger ontvang ik mijn recensie-boeken ook digitaal. Ik ben een voorstander van digitaal lezen 🙂

  • Wow Luna, vierde reader. Als mijn reader stuk gaat, dan ga ik je om raad vragen voor een nieuwe omdat je zoveel ervaring hebt. Het is fijn dat deze manieren van lezen hand in hand gaan, want ik lees nog steeds graag fysiek.

  • Ik lees ook sinds juli 2011 digitaal en ik heb sindsdien geen fysiek (fictie)boek meer aangeraakt. Ik was vanaf het eerste moment verkocht en heb één e-reader versleten en heb er nu twee in gebruik: een Bebook en een Sony. De Bebook is wat gedateerd, maar ik vind het erg fijn dat daar een SD-kaartje inzit. Die Sony bevalt goed. Kan er in jouw Kobo ook een SD-kaartje? Non-fictie koop en lees ik trouwens wel als fysiek boek.

 5. Een e-book is zo makkelijk aangeschaft en voor je het weet vergeet je wat er ook alweer op je e-reader stond… Dus ik snap je helemaal. Zelf heb ik twee e-readers: een Kindle, die ik het fijnste vind, en een Kobo om e-books uit de bieb te kunnen lenen. Ik vind het vooral ideaal bij dikke boeken en op reis.

  • Jeetje, twee readers :). Het is zeker ideaal voor op reis en ook voor als je dagelijks in de trein zit. Maar op je reader zijn je boeken niet meer in het zicht, dus vergeet ik soms hoeveel dat er eigenlijk ook zijn ;).

 6. Ik heb een e-reader van Kobo en ben er tevreden over maar net als jij heb ik nog veel te veel papieren boeken die ik ook graag wil lezen. Ik denk dat ik zo ongeveer 3/4de papieren boeken lees en de rest dus op mijn e-reader.

 7. Pingback: Winnaar winactie april | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s