Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Sietse Bakker – De Sparkle

Een reactie plaatsen

Covertekst
Iedereen heeft dromen, ambities en goede voornemens. En toch… komt het er vaak niet van. Door één ogenschijnlijk onbelangrijk moment waardoor zijn leven een totaal andere wending nam, vroeg Sietse Bakker zich af: Wat zijn eigenlijk de details die in het leven het verschil maken tussen falen en slagen?
Geïnspireerd door het butterfly-effect – elke kleine verandering kan grote gevolgen hebben – neemt De Sparkle je mee op de zoektocht naar de details die het verschil maken in je leven, je omgeving en de wereld.

De Sparkle…
… leert je concreet hoe je door kleine veranderingen de beste versie van jezelf kunt worden.
… helpt je te ontdekken welke details het verschil maken op het gebied van je gezondheid, geluk, relaties en succes.
… is voor jou misschien wel het begin van iets groots.

Al het grote begint met iets kleins. Dat is De Sparkle.

175 pagina’sDe sparkle
A.W. Bruna Uitgevers B.V. , Amsterdam
ISBN 978 90 449 7406 5
NUR  770

Recensie
Via social media kwam ik in aanraking met het fenomeen De Sparkle, het leek mij heel erg interessant. Ik heb een tijd terug een opleiding tot coach gevolgd en ik dacht dat dit boek mooie input zou zijn hiervoor. Daarnaast is de auteur even oud en ik was nieuwsgierig hoe hij de zaken had aangepakt in zijn leven.

Sietse Bakker legt in het boek uit hoe hij tot dit boek en De Sparkle is gekomen. Hij heeft geen zorgeloze jeugd gehad en had niet veel aansluiting in de klas. Slim was hij echter wel en ook nog eens heel erg handig met ICT. Als hij op een dag wordt uitgenodigd om het Songfestival te kijken bij een meisje die hij erg leuk vind, laat hij hem dat geen tweede keer zeggen. Het Songfestival interesseert hem op dat moment helemaal niets, het meisje des te meer. Hij wil van de website van het Songfestival de deelnemerslijst printen, maar het blijkt dat de website erg gebruiksonvriendelijk is. Na die avond besluit hij zelf een site op te zetten waar alle fans van over de hele wereld wel gemakkelijk hun informatie over het festival kunnen vinden. Dit wordt opgemerkt door de organisatie en van het een komt het ander en heeft een succesvolle carrière binnen de organisatie van het festival. Als hij dus niet was uitgenodigd die avond en als hij niet op die website had gekeken en dus ook niet had bedacht dat het beter kon, dan had hij die functie nooit gekregen. Het is volgens Bakker noodzakelijk om te leren kijken naar de kleine signalen en moment die voor jou belangrijk zijn om een beter en mooier leven te kunnen creëren voor jezelf. De sparkle.

Dit klinkt allemaal erg mooi en ik was ook erg enthousiast, tot ik mij een beetje begon te irriteren. Ik kreeg sterk het gevoel dat alles in je leven maar groter, beter, gezonder en leuker moet zijn. Ik kan mij dan ook voorstellen dat als je dit zelf hebt meegemaakt dat dit zo voor jou werkt. Ik vond het zelf erg moeilijk om dit voor lief te nemen, zeker nadat ik daarvoor LEEF! had gelezen van Laura Maaskant. Als ik haar boek lees, dan moet je inderdaad gaan voor wat je hart je ingeeft en doen wat je het allerliefste zou willen doen. Maar niet omdat het allemaal beter, groter en leuker moet zijn, maar omdat het goed voelt. Misschien had ik deze boeken niet na elkaar moeten lezen, want het effect wat Bakker met dit boek heeft willen bereiken is bij mij in ieder geval niet gelukt. Daarnaast gaf hij in zijn boek wel erg veel randinformatie over bijvoorbeeld het ontstaan van de media. Wij leven nu in een situatie waarin er een overload aan informatie is waar we steeds uit moeten kiezen. Helaas vond ik dat dit ook het geval in het boek was. De hoeveelheid informatie hierover zorgde ervoor dat ik afhaakte, ik was namelijk nieuwsgierig naar de kern die maar niet kwam. Ik ben niet veel verder in het boek gekomen, dus wie weet was ik hem later wel tegen gekomen. Het boek bracht mij in ieder geval niet wat ik had gehoopt. Ik hoopte op nieuwe inzichten, handige tools, etc. Het zou fijn zijn als het boek jou wel brengt wat je er van verwacht, schroom dan ook niet om het te lezen.

Ik bedankt de uitgeverij voor een recensie-exemplaar en ik vind het heel erg jammer dat het boek en ik geen match waren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s