Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Thema januari – Dwarsligger

14 reacties

Dwarsligger

Het thema van de maand januari is de Dwarsligger. Deze vier hele handige boekjes liggen soms al heel erg lang op mij te wachten. Deze maand is een goed moment om er minimaal eentje te lezen. Welke het wordt laat ik van het moment afhangen.

Heb jij al eens een Dwarsligger gelezen? En wat vond je er van? Nog nooit eentje gelezen? Dan zou ik het zeker eens proberen. Ze zijn ook gewoon te leen in de bibliotheek als je er niet meteen eentje wilt aanschaffen. Als ik een Dwarsligger lees, dan realiseer ik mij altijd weer hoe erg ik aan het zeulen ben met een groter exemplaar. Een hele kast vol Dwarsliggers lijkt mij geweldig, ze nemen zo weinig ruimte in dat ik in mijn huidige boekenkast veel meer boeken kwijt zou kunnen dan nu het geval is. Binnenkort lees je vast welk exemplaar het is geworden.

14 thoughts on “Thema januari – Dwarsligger

 1. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een dwarsligger gelezen, wel heb ik ze vaker in mijn handen gehad. Op de een of andere manier trekt het me niet.

 2. Goed thema! Ik heb er een paar, telkens gekocht onder het mom van ‘handig!’. Maar ik heb er geloof ik maar eentje gelezen (van P.F. Thomése)… Ik zal ze eens op mijn nog-te-lezen-stapel leggen!
  Leuk trouwens die Dwarsligger-boekenlegger, die heb ik ook. En ik hoop dat je Renate Dorrestein gaat lezen!

 3. Ik vind Dwarsliggers heel fijn, als ik een weekend weg ga, dan gaat er een mee in de koffer. Ze lezen best lekker en ik koop er elk jaar wel een paar.

 4. Dwarsliggers zijn superhandig voor onderweg 🙂 maar nu heb ik een e-reader, dus dat is minstens zo handig… al neem ik soms toch nog een papieren boek mee op vakantie, voor het geval dat. En dan is een dwarsligger ideaal. Ik vond ‘De thuiskomst’ van Anna Enquist erg goed. Verder maakte ‘Fabrieksmeisjes’ van Leslie Chang veel indruk.

 5. Ik heb ooit een dwarsligger gelezen maar mijn ding is het niet. Ik vind het niet handig om vast te houden en veel te dun papier.

 6. Ik heb meerdere dwarsliggers gelezen en in bezit. Reuze handig formaat maar de letters zijn over het algemeen wel klein en ik vind het papier ook wel dun. Maar ja dat is tevens ook het voordeel van Dwarsliggers…

 7. Ik heb deze allemaal gelezen (als normale boeken) en zij zijn stuk voor stuk mooi! Ik lees af en toe een dwarsligger – vooral handig in de tas als ik ergens heen moet en misschien moet wachten.

  Handig zo’n boekenlegger. Ik gebruik een visitekaartje (van mezelf) – werkt ook!

  Veel plezier ermee!

 8. Pingback: Winnaar winactie januari | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s