Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Ik ga op vakantie en neem mee…

11 reacties

Yes! Vandaag is het zo ver, we gaan EIN-DE-LIJK op vakantie.

Ik zeg eindelijk, omdat ik dit jaar de meivakantie en de zomervakantie over heb geslagen. In maart heb ik een nieuwe baan gekregen en ben ik fulltime gaan werken buiten het onderwijs. Mijn lijf is sinds mijn vierde gewend aan de schoolvakanties en toen ik eenmaal ging werken bleef dat zo. Het is een enorme omschakeling geweest, maar hé, ik heb er wel een hele leuke baan voor terug gekregen. Nu mag ik dan heerlijk gaan genieten en ontspannen. Vandaag stap ik in het vliegtuig naar…

Azoren

Toen we eenmaal geboekt hadden kochten we dit boekje met informatie en ook een heel fijn notitieboekje van de Hema voor onze paklijstjes, to-do-lijstjes en straks voor kleine notities over onze avonturen. Ik had de naam Azoren een tijd geleden in een tv-programma horen vallen en ik dacht: ‘Waarom weet ik niet waar dat ligt?’. Het klonk erg exotisch, maar het ligt dus bij Lissabon linksaf. Slechts een paar uur vliegen en je zit op een eiland halverwege de Atlantische Oceaan.

Deze vakantie is een geweldige gelegenheid om wat boeken van mijn enorme stapel weg te lezen. Uiteraard kon ik niet kiezen en neem ik vast teveel mee., want ik ga niet alleen maar aan het zwembad liggen met een boek. Maar stel nou dat… ach, je kent het wel. Ik neem de volgende boeken mee:

vakantieboeken

Emma Straub – Badgasten
Dit boek zag ik van de zomer op social media vaak voorbij komen. Toen ik een cadeautje voor een collega online ging bestellen en ik net iets te weinig had besteld om het gratis te laten verzenden, vond ik dit boek een goed excuus om te bestellen. De titel en de cover spraken mij meteen aan en ik hoop zelf ook af en toe een badgast op vakantie te kunnen zijn.

David Lagercrantz – Wat ons niet zal doden
Tja, na de enorm succesvolle trilogie van Stieg Larsson moest ik dit boek hebben. Ik ben erg benieuwd wat deze auteur met de hoofdpersonen heeft gedaan en of het gevoel wat ik had bij de trilogie hetzelfde is gebleven. Dit boek is wel beladen wegens het feit dat de weduwe van Larsson niet achter dit boek staat.

Griet op de Beeck – Kom hier dat ik u kus
Dit boek heb ik al zooooo lang in huis. Elke keer beland hij weer op mijn nu-ga-ikje-toch-echt-lezen-stapel, en dan komt het er toch weer niet van. Hopelijk is deze vakantie en zijn gewicht in mijn koffer een goede stok achter de deur om het boek te lezen.

Haruki Murakami – Spoetnikliefde
In februari was ik samen met Tessa in Amsterdam. We gingen speuren naar mooie boekhandels en we brachten een bezoekje aan de bibliotheek van het Rijksmuseum. In boekhandel Athenaeum kocht ik dit boek op aanraden van Tessa. Tja, als Murakami expert moest ik haar wel op haar blauwe ogen geloven. Dit zou een fijn boek zijn om in het oeuvre van Murakami te komen. Ik ben benieuwd!

John Boyne – De jongen die zijn vader zocht
Dit boek nam ik mee van de boekbloggers bijeenkomst van uitgeverij Boekerij. Nadat ik ‘De grote stilte’ van hem las dit jaar besloot ik snel meer van hem te lezen. Dus zo geschiedde. Aangezien ik mijn meest recente boek uit had en ik ergens in wilde beginnen, ben ik al gestart in dit boek. Tot nu toe is het een erg mooi boek.

Nu ik dit schrijf is het alleen nog een kwestie van wassen draaien, koffer pakken en laatste inkopen doen. Er zullen tijdens mijn afwezigheid geen nieuwe recensies verschijnen, maar pak ik wat recensies uit Den ouden Doosch.
Tot over een tijdje!

SpulletjesDeze spulletjes zijn al gepakt 🙂

11 thoughts on “Ik ga op vakantie en neem mee…

 1. Mooi stapeltje boeken hoor. Ben erg benieuwd naar Badgasten. Hele fijne vakantie!

 2. Geniet van ‘jullie’ vakantie!! Lijkt mij een heerlijke bestemming : ) Groetjes, Elana en Renzo

 3. Fijne vakantie! Een collega van mij vertelde over de Azoren en het klonk als een paradijs 🙂

 4. Veel plezier! Badgasten is ideaal voor bij het zwembad.

 5. Fijne vakantie!
  ZO, een leuke stapel boeken, maar ik ben heel benieuwd naar je mening over David Lagercrantz – Wat ons niet zal doden
  Ik lees verschillende meningen.
  Maakt mij niet uit, ga het toch lezen, alleen weet ik nog niet wanneer 😉

 6. Oh wat heerlijk! Fijne vakantie! Kom hier dat ik u kus zat ook in mijn koffer (nou ja, op mijn e-reader), ik vond het prachtig!

 7. Ik hoop dat je nu heel hard van je vakantie aan het genieten bent en dat je veel hebt kunnen lezen 🙂

 8. Pingback: Back to work | Jenny's Bookcase

 9. Pingback: Emma Straub – Badgasten | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s