Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Meet en greet John Boyne

11 reacties

Lieve lezers,

Zoals ik vrijdag bij mijn recensie over ‘De grote stilte‘ al aangaf, zou ik John Boyne diezelfde avond ontmoeten. Ik had de kaartjes gewonnen via uitgeverij De Boekerij en mocht iemand meenemen. Hardwerkende Tessa zou met mij meegaan, maar ja, hard werken vergt soms zijn tol. Gelukkig ging Judith ook en zij nam haar plus één mee. Vooraf hebben we met z’n drieën gegeten en zijn daarna onder het donderen en bliksemen naar de uitgeverij gelopen. Code rood viel hier gelukkig wel mee.

Als ik later groot ben, wil ik ook zo'n kast.

Als ik later groot ben, wil ik ook zo’n kast.

Rondom een grote tafel zaten nog meer gelukkigen en daar ontmoette ik Mathilde en Shyama. John werd geïntroduceerd door Nicole van de Boekenkrant. Zij wilde echter niet dat het een interview tussen hun twee zou worden en al snel kwamen de reacties van zijn lezers. John Boyne heeft dit boek geschreven omdat geen enkele Ierse auteur dit onderwerp heeft aangesneden. Hij vond dat het verhaal vertelt moest worden. In zijn jeugd speelde kerk een belangrijke rol en hij ging ook naar een school waar priesters lesgaven. Echter wilde hij geen veroordelend boek schrijven, maar uiteenzetten wat een ‘goede’ priester en een ‘slechte’ priester is overkomen. Al snel ging het niet alleen maar over zijn nieuwste boek, maar wilde lezers ook zaken weten over de verfilming van zijn boek en waar hij op dit moment mee bezig is. John Boyne schrijft ieder vrij moment en heeft tijdens zijn tour door Nederland al heel wat geschreven. Twee leuke weetjes; John Boyne wilde zijn hele leven al schrijver worden, wat hem zeker gelukt is. En hij heeft altijd van ‘stationary’ gehouden om te kunnen schrijven en kan zich in een winkel met dat soort spulletjes dan ook niet inhouden. Ik vraag me nu af of hij in de HEMA is geweest ;).

Boekenclub

Signeren en fotomomentje

Signeren en fotomomentje

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wil de uitgeverij heel erg bedanken voor deze meet & greet. Ik vind het altijd erg waardevol om een auteur te kunnen spreken over zijn werk. John Boyne was zeer bereidwillig om al onze vragen te beantwoorden, hoewel… op de vraag waar hij nu over aan het schrijven was zei hij alleen, het is in het Engels.

Tadaaa!

Tadaaa!

 

11 thoughts on “Meet en greet John Boyne

 1. Ik heb hem volgens mij vorig jaar op Manuscripta gezien. Niet gesproken verder, maar een interview aangehoord. Van wat ik toen zag, kreeg ik de indruk dat het een sympathieke man is! Dat van de stationary vertelde hij daar ook inderdaad!
  Heb je nog antwoord gekregen op je vragen over De grote stilte?
  Ik vond het echt ook een zeer bijzonder boek. Heb het gelezen, maar nog niet in mijn bezit, maar het is een boek wat ik denk ik nog wel een keer ga aanschaffen, puur omdat ik het wil hebben!

  • Wat leuk dat we hetzelfde beeld van hem hebben en dat hij steeds maar vertelt over zijn stationary ;). Ik heb op niet alle vragen een antwoord gekregen, maar ach, wie weet komt het nog. Het is ook een prachtig boek voor de heb.

 2. Pingback: Fandag Simone van der Vlugt | Jenny's Bookcase

 3. Afgelopen zaterdag bij Boekhandel Piere hem ontmoet. Blij dat ik hem toch kon ontmoeten, nadat ik vrijdagavond plotseling verhinderd was. Had uitnodiging ontvangen. Een zeer leuk interview en naderhand mijn 2 boeken kunnen laten signeren.

 4. HAHA wat leuk! John Boyne bij de Hema: mooi plaatje! 🙂 Zou leuk zijn 😉
  Klinkt als een gemiste avond, maar o wat was ik moe! Fijn om te lezen dat je een leuke avond hebt gehad, en leuk ook dat je andere bloggers hebt ontmoet 🙂

 5. Later als ik groot ben… Hihi

  Ik zag hem een aantal jaren terug ook op Manuscripta, aardige man

 6. Pingback: John Boyne – De jongen die zijn vader zocht | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s