Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Edward Tuheteru – Op zoek naar je Droombaan

7 reacties

Covertekst
Dit boek helpt je in het maken van nieuwe keuzes voor je loopbaan. De PLEK-methode van loopbaancoach Edward Tuheteru is een praktische strategie om gerichter aan je toekomst te werken.

Met PLEK ontdek je jouw authentieke verhaal. Aan de hand van het levensfasemodel van Erik Erikson krijg je inzicht in je persoonlijke ontwikkeling en de uitdagingen in je werk en op persoonlijk vlak, die in elke levensfase anders zijn. Die inzichten over jezelf helpen je verder bij sollicitaties en andere zakelijke gesprekken.

In dertien interviews vertellen jong en oud, in de leeftijd van 11 tot 72 haar, over hun dromen en ambities. Onder meer Hakima Mahyou, Marianne Thieme, Martin Sitalsing en Lenie ’t Hart vertellen over de keuzes die ze hebben gemaakt in hun loopbaan.

127 pagina’s  op zoek naar je droombaan
BigBusinessPublishers, Utrecht
ISBN 978 94 917 5712 9

Recensie
Lang ben ik op zoek geweest naar mijn droombaan en de vraag is of ik deze nu gevonden heb, want dat weet je natuurlijk nooit zeker. Ik weet wel dat ik inmiddels een heel stuk dichterbij die droom ben gekomen. Sinds 1 mei werk ik fulltime bij de LOI en heb ik mijn oude werkgever na een aantal jaar gedag gezegd.

Ondanks dat ik nu een nieuwe baan heb, was ik zeer geïnteresseerd in dit boek. Vorige maand ontving ik mijn coachingsdiploma en ik kwam dan ook veel herkenbare zaken tegen. De PLEK-methode die Tuheteru gebruikt is zeer handig om te kijken waar sta ik, wat kan ik, waar heb ik dat geleerd en hoe kan ik dat inzetten. Zijn er zaken die je van je ouders hebt geleerd, maar eigenlijk niet meer nuttig zijn? Zoals, doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Of, hard werken en niet je kop boven het maaiveld uit steken. Soms kunnen die zaken ook erg van pas komen in bepaalde situaties, maar zodra ze je gaan belemmeren is het niet nuttig meer. Door de methode heb je duidelijk overzicht en kun je die inzichten toepassen bij sollicitaties en de gesprekken die daaruit voortvloeien. De interviews in het boek verduidelijken en zijn her en der herkenbaar. Het is fijn om te lezen hoe anderen in bepaalde situaties hebben gehandeld, of welke keuzes ze in het leven hebben gemaakt. De fases van Erik Erikson komen zeer duidelijk terug, want in iedere leeftijdsfase maak je andere keuzes en vind je andere zaken belangrijker.

Tuheteru stipt her en der theorieën aan, zoals de kernkwaliteiten van Ofman. Helaas wordt dan geen figuur weergegeven zodat zaken nog duidelijker worden. Dat vond ik persoonlijk een minpuntje en had ik graag gezien dat Tuheteru wat meer de diepte in was gegaan. Ondanks dat, vond ik het een fijn boek om te lezen en ik denk dat het mensen zeker kan helpen overzicht te krijgen in hun carrièrepatronen. Vanuit hier kun je keuzes maken en heb je meer kans om je droom waar te maken.

logo_ikleesnederlands

7 thoughts on “Edward Tuheteru – Op zoek naar je Droombaan

  1. Ik heb ook pas een nieuwe baan. En natuurlijk kwamen er enkele weken nadat ik een vast contract getekend had, jobaanbiedingen voor vacatures die ik als ‘mijn droomjob’ zag. Misschien is dit boek dus nog wel iets voor mij.

  2. Interessant, misschien is dat ook wel wat voor mij.

  3. Dag Jenny, dank je wel voor de recensie, ik vind het zeer waardevol. De zoektocht naar je droombaan … is een continuüm.
    Vol met verrassingen, mooie plekken en bijzondere, leerzame ontmoetingen. Dat het maar lang mag duren.
    Dat maakt wellicht, dat we minder ‘vast’ aan ons werk zitten en dat de persoonlijke reis voor onszelf belangrijker is en wordt.

    • Bedankt voor je reactie. Altijd bijzonder als de auteur zelf een reactie achterlaat. De zoektocht is zeker nog niet klaar, maar voor nu zit ik in ieder geval goed ;). Bedankt voor je boek!

  4. Misschien moet ik dit boek ook maar eens lezen want twijfel al lang of ik het werk dat ik nu doe wil blijven doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s