Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Daphne Deckers – Alles is zoals het zou moeten zijn

1 reactie

Covertekst
Als Iris na de geboorte van haar zoontje in de steek wordt gelaten door haar jeugdliefde, moet zij als alleenstaande moeder op zoek naar nieuw geluk in de competitieve televisiewereld. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een even aantrekkelijke als ongrijpbare hondenuitlater) vindt Iris langzaam maar zeker haar evenwicht terug. Maar niet voordat ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond – waarbij ook nog een lang begraven familiegeheim wordt ontrafeld. 

381 pagina’s  alles is zoals het zou moeten zijn
Uitgeverij Carrera, Amsterdam
ISBN 978 90 499 5245 7
NUR 301

Recensie
Lang was ik nieuwsgierig naar dit boek, omdat ik heel af en toe de column van Daphne Deckers in het blad Vrouw lees. Ze heeft een bepaalde schrijfstijl die mij aanspreekt. Ze schrijft met humor, soms met wat sarcasme en een beetje zelfspot. Toen ik dit boek op een editie van het Boekenfestijn zag liggen, nam ik het mee. Nu is dit het boek van de maanden maart en april van Judith en mij. 

Iris is net bevallen van Pieter junior als Pieter senior zich afvraagt of Pieter Jr. wel van hem is. Iris is compleet overvallen, want hun leven is toch perfect. Pieter is arts, Iris werkt voor de televisie, ze hebben een groot huis, dikke auto en genieten van het leven. Het enige wat nog ontbrak was een liefdesbaby. De twijfel van Pieter Sr. komt niet zomaar ergens vandaan… hij blijkt al een tijd een affaire te hebben met een co-assistente. De wereld van Iris staat op z’n kop. Pieter vertrekt naar Afrika om samen met zijn co-assistente ontwikkelingswerk te doen en Iris blijft achter met Pieter Jr. Iris besluit Pieter voortaan Milan te noemen, een van de vele dingen die ze uit wraak op haar ex doet. Lang hoopt ze dat Pieter terugkomt, maar aan de andere kant heeft ze ook een gruwelijke hekel aan hem. Haar vriendinnen proberen Iris weer op de kaart te zetten. Ze bouwen een account voor haar bij verschillende datingsites, maar dat is geen groot succes, want de liefde is veel dichterbij dan Iris denkt.

Ondanks dat het boek vrij dik is, las ik het boek in no-time uit. Maar ik zal eerlijk met je zijn, het is geen boek met heel veel diepgang of maatschappelijke vraagstukken. Het is wel een heerlijke chicklit met de humor die ik van Daphne Deckers ken. Iris is een lekker gek mens die zich soms iets teveel door haar emoties laat meeslepen. Er is drama, verdriet, vriendschap en liefde, een heerlijke combinatie. Het is een boek dat je op een zonnige lentedag in de tuin of op een terras lekker wegleest.

Ik las dit boek tegelijk met Judith van Biebmiepje, voor onze “Boekenwurmenclub“. Hier kun je lezen wat mijn mede-boekenwurm Judith van dit boek vond.

logo_ikleesnederlands

 

 

 

One thought on “Daphne Deckers – Alles is zoals het zou moeten zijn

  1. Pingback: Alles is zoals het zou moeten zijn – Daphne Deckers | biebmiepje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s