Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

De Coffeecompany Book Award 2015

6 reacties

Vanmiddag was het zo ver, voor de derde keer in de geschiedenis van Xander Uitgevers werd de Coffeecompany Book Award uitgereikt. Dit is een prijs voor het beste manuscript, waarbij de winnaar zijn of haar boek mag uitgeven en daarbij begeleiding krijgt van een redacteur.

Lekker lezen

Ik was wat vroeg en kon nog even genieten van koffie en een boek

De jury, bestaande uit; de Coffeecompany, Xander Uitgevers, Janneke Siebelink (redacteur bol.com), Jeanine Langenberg (literair agent Sebes & Van Gelderen), Ronnie Terpstra (boekhandelaar en bekend van DWDD) en studenten van de UvA master redacteur/editor, lazen zich een weg door 70 manuscripten. Daar kwam een top drie uit die vandaag alle drie kans maakten op deze mooie prijs.

De genomineerden van 2015

  • Sandra Bernart – ‘Ik zag Menno, zo simpel was het’
  • Marloes Kemming – ‘Het kleine leven van Norbert Jones’
  • Hanneke Klaaijsen – ‘Drieëndertig lentes’

 

 

Wil je een fragment van deze boeken lezen of meer informatie over de auteurs? Kijk dan hier.

We werden door Jasper van de Coffeecompany van harte welkom geheten op locatie Oosterdokskade. Hij had geen verstand van boeken, maar wel van koffie en vond deze prijs een perfecte samenwerking. Bij een goed boek hoort natuurlijk ook een lekkere bak koffie. Daarna kwam Sander van Xander Uitgevers aan het woord. Hij vertelde over het selectieproces en kort wat over de genomineerde boeken.

Sander van Xander Uitgevers

Sander van Xander Uitgevers

v.l.n.r.: Sandra, Hanneke, Marloes, Janneke.

v.l.n.r.: Sandra, Hanneke, Marloes, Janneke.

 

 

 

 

 

 

 

 

Janneke Siebelink ging nog even kort met de genomineerden in gesprek. Sandra was eerst webredacteur maar stort zich sinds kort fulltime op het schrijven. Ze wilde vroeger niet bewust schrijver worden, maar was altijd met schrijven bezig en dacht zelfs dat iedereen dat deed en het heel gewoon was.
Marloes had gelukkig hulp van haar schrijfclub tijdens het schrijfproces. Dit was de eerste keer dat ze meedeed aan een wedstrijd en als zou winnen, dan zou ze het vieren met een drankje en haar schrijfclub.
Hanneke keek vooral erg uit naar het vasthouden van het eerste exemplaar van haar boek en dat anderen haar verhaal zouden lezen.

Tja, en toen was het zo ver. De spanning was duidelijk voelbaar en drie gespannen gezichtjes wachtten op het verlossende woord. Sander las het juryrapport voor en vertelde dat….

Winnaar Marloes

Winnaar Marloes

De prijs

De prijs

 

 

 

 

 

 

 

 

Marloes de winnaar was van de Coffeecompany Book Award 2015! Pas toen haar vriendinnen begonnen te gillen van vreugde drong het nieuws tot haar door. Daarna was er volop gelegenheid om te feliciteren, te troosten en bij te kletsen. Ik heb tijdens de borrel Marieke van Xander Uitgevers eindelijk in het echt mogen ontmoeten. Voor haar en haar team was het ook een spannende tijd en gelukkig is de uitkomst van de wedstrijd geheim gebleven.

Bedankt Marieke dat ik er bij mocht zijn en voor de goodiebag. Ben heel benieuwd hoe het winnende boek er uit gaat zien.

BorrelenGoodiebag

6 thoughts on “De Coffeecompany Book Award 2015

  1. Leuk verslag, toch wel jammer dat ik er niet bij kon zijn 🙂

  2. Pingback: Sandra Bernart – Ik zag Menno | Jenny's Bookcase

  3. Pingback: Marloes Kemming – Het kleine leven van Norbert Jones | Jenny's Bookcase

  4. Pingback: Uitreiking Coffeecompany Book Award 2015 | Sandra Bernart

  5. Pingback: De luchtige toon en het psychologische aspect maken Ik zag Menno voor mij een zeer boeiend boek ⭐️⭐️⭐️⭐️ | Sandra Bernart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s