Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Kim Moelands – De vrouw in de spiegel

3 reacties

Covertekst
Twee weken nadat zuivelbedrijf Latté een dreigbrief ontvangt waarin tweehonderdduizend euro wordt geëist, valt het eerste slachtoffer door spijkers in een pak yoghurt. Brigadier Tess Westerhout stort zich op de zaak en komt op het spoor van Charlie ‘de Rat’ Zwols, die een straf uitzit voor een eerdere afpersingszaak. Charlie lijkt Tess en haar collega Vincent verder te kunnen helpen, maar hij eist voor zijn medewerking een wederdienst van Tess. Om aan antwoorden te komen, zal Tess een levensgevaarlijk spel met hem moeten spelen. En Charlie blijkt angstvallig veel over Tess te weten.

Intussen gaat de afperser verder met zijn voorbereidingen om nieuwe slachtoffers te maken…

304 pagina’s  De vrouw in de spiegel
A.W. Bruna Uitgevers, Amsterdam
ISBN 978 94 005 0576 6
NUR 332

Recensie
Niet eerder las ik een boek van Kim Moelands. Dus toen ik gevraagd werd door A.W. Bruna om mee te doen met de blogtournee was ik verrast en enthousiast.

De proloog komt gelijk binnen. Een man is op weg om te gaan vissen, echter is iemand anders iets heel anders met hem van plan. De man wordt overvallen bij zijn schuur en dan wordt het donker.

Als het eerste slachtoffer valt door spijkers in de yoghurt, krijgt Tess de zaak toegewezen. Ze is een stoere vrouw, getrouwd en heeft een puberzoon. Gelukkig staat het thuisfront altijd voor haar paraat, want ze wordt op de meest onverwachte momenten weggeroepen. Zo ook tijdens deze zaak. Deze zaak krijgt echter een persoonlijke kant als Tess gedetineerde Charlie nodig heeft om meer over de afpersingszaak bij Latté te weten te komen. Er is namelijk een link met een eerdere zaak waarbij Charlie toen betrokken was. Charlie blijkt echter meer over Tess en haar familie te weten dan Tess kon vermoeden. Het verhaal krijgt hierdoor twee spannende en soms ook griezelige kanten. Ondertussen leren we ook het gezin kennen van Jaap van Seumeren. Hij is een medewerker van Latté die graag op grote voet leeft. De toevalligheden rondom Van Seumeren stapelen zich op en Tess is tot de tanden toe bewapend om hem te pakken voor de afpersingszaak. Maar dan komt Moelands schrijfstijl om de hoek en zit de zaak heel anders in elkaar en blijkt de man uit de proloog ook weer een rol te spelen…

Dit boek was een aangename kennismaking met het werk van Moelands. Naast de vlotte pen, heeft ze de kwaliteit je op een verkeerd spoor te zetten zoals een goede thriller betaamd. Het leuke van dit boek is dat er nog veel te ontdekken valt over bijvoorbeeld Tess. Wat mij betreft mag haar personage nog verder worden uitgediept, want ik vind haar interessant. Maar ook die enge Charlie, daar kan Moelands vast nog een heel boek over vullen. Zou Moelands aan lezersverzoekjes doen? Wat mij betreft is dit een heel erg fijn ‘wegleesboek’ voor tijdens een zonnige lentedag.

logo_ikleesnederlands

 

 

 

3 thoughts on “Kim Moelands – De vrouw in de spiegel

  1. Ik heb al veel goede dingen over Moelands gelezen en heb een paar boeken van haar in mijn kast staan. Jammer genoeg nog ongelezen.

  2. Ik vond Verdieping X spannender.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s