Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

NTL-stapel

21 reacties

Vorige week vrijdag was ik op het Boekenfestijn waar ik vier boeken heb gekocht die ik natuurlijk niet echt nodig had. Ik besloot daarom eens mijn NTL-stapel (nog te lezen) eens te bekijken en vast te leggen. Ik heb daarbij niet mijn non-fictie boeken meegenomen en ik heb ze ook niet geteld. Nou daar gaan we hoor…boekenDit zijn mijn boeken van Nederlandse / Vlaamse bodem. Deze hebben in principe voorrang op andere boeken, anders zou mijn ambassadeurschap voor ‘Ik lees Nederlands’ natuurlijk een lachertje zijn. Echter, mijn stapel met buitenlandse auteurs is ook best hoog…

boeken buitenlandsTja, er zitten wel hele mooie titels tussen, dus ik zal het zeker niet laten om hiervan te lezen. En dan hebben we nog thrillers uit binnen- en buitenland:

thrillersEr liggen een aantal boeken op de stapel links die ik volgens mij eeuwen geleden al heb gelezen, maar ik kon mij werkelijk niets herinneren van het verhaal toen ik de flaptekst lag. Oei! Gelukkig kan ik tijdens ‘De maand van het spannende boek’ in juni lekker wat weglezen van deze stapel.

Verder heb ik nog een stapeltje YA en Tweede Wereldoorlog. Voornamelijk buitenlandse auteurs… en wat ik dus ook schokkend vond, dat er gewonnen boeken tussen zitten die ik nog steeds niet heb gelezen. Ben er echt niet minder blij mee, maar kom er niet aan toe.

YAWO II

 

 

 

 

 

 

 

En ja, dan gebeurt het dus blijkbaar ook dat je twee dezelfde boeken op de stapel treft. De een kocht ik in een tweedehands winkeltje in Delft en de andere kreeg ik van een vriendin die ging opruimen vanwege verhuizing. Wie eerder in huis was, dat weet ik niet meer. Kan er nu wel een ander blij mee maken.

20150201_115947Dus, bij deze: Ik ga niets meer kopen en eerst de boel eens weglezen! Ja echt! There, I said it! Zoals ik al eerder zei heb ik twee boeken van de stapel Nederlandse auteurs al ingepland voor de komende tijd :).

Ik ga voor twintig boeken van eigen stapel in 2015.

21 thoughts on “NTL-stapel

 1. Ik durf echt niet met mijn billen bloot… Ik ga gewoon ook voor 20 uit eigen kast (en dan ben ik nog niet eens op de helft…)

 2. Hee, succes! Er zitten veel mooie boeken tussen dus je zou wel gek zijn die nóg een jaar te laten liggen. Wat leuk dat Nathan Filer Nederlander is geworden! Dat wist ik nog niet. Mooi boek, trouwens.

  Ik heb een (kleine) kast vol met NTLs, met nog veel meer dan jij hier hebt. Pas zat ik er in te rommelen en ontdekte ik een paar boeken waarvan ik ook niet wist dat ik ze had. Dan wordt het oppassen. Voor je het weet heb je dubbele exemplaren. Oeps!

 3. Oh, ik zag die eerste foto en dacht “valt nog mee. ik heb veel meer”. Maar toen kwamen er gelukkig nog een paar foto’s 😉
  Ik heb me voorgenomen om dit jaar iedere maand minstens een boek van mijn NTL-stapel te lezen. Gaat tot nu toe goed, al moet ik eerlijk toegeven dat ik al weer meer boeken erbij heb gekocht dit jaar dan heb gelezen van mijn stapel. Oeps…

  Een paar boeken uit jouw stapel die ik met veel plezier heb gelezen: Parnassia en Zeevonk van Josha Zwaan, Knausgard, Lackberg, Robert Galbraith.

 4. Wat leuk om te lezen en je stapeltjes te mogen zien. Het is erg herkenbaar en zeker met de boeken die je steeds voor de recensies leest, maar daarnaast dan ook de boeken die je zelf aanschaft/krijgt. Mooie titels heb je, ik hoop dat de uitdaging zal lukken, succes!

 5. Na de eerste foto wilde ik ook al roepen ‘Dat valt wel mee’… maar het is toch best erg ;p Ik zie er heel wat moois tussen zitten. In elk geval is het prioriteitenkabinet goed aan jou besteed 🙂 Ik ben benieuwd wat je daarvoor uitkiest.

 6. Moedig hoor, ze zo op foto vastleggen. Ik durf het niet aan 🙂 Ik neem me ook al tijden voor om meer uit eigen boekenkast te gaan lezen. Tot er weer een aantrekkelijk recensie-exemplaar in de bus valt 🙂 Veel succes!

 7. Ik durf mijn stapel niet eens te tonen! Haha! Ik zie wel een aantal titels die ik ook nog heb liggen, dus nog wat opties voor de Boekenwurmenclub! 😀

 8. Ik vrees dat ik mijn stapel niet eens kan fotograferen. Maar ook ik heb een doel voor ogen: 38 boeken van de NTL stapel. Of zoveel totdat het aantal op 400 staat aan het eind van het jaar. Alles wat ik dus aan boeken koop komt daar in aantal bovenop. Ik zit nog niet echt op schema..
  Maar succes!

 9. Ik ben blij dat Iris nog even voor mij reageert :P. Mijn lijst is namelijk ook vele malen langer dan die van jou. Inderdaad, er kwamen gelukkig wel wat meer foto’s, maar voor mij mag ik praktisch mijn hele boekenkast fotograferen :P. Ik ben een tijdje terug gewoon eens met m’n laptop voor m’n kasten gaan zitten en heb een lijstje aangemaakt in Word met al mijn nog te lezen boeken. Daar waar ik me toen voornam mijn lijst kleiner te maken, is ie ondertussen alleen maar gegroeid. Ik zat ongeveer op 200 en zit nu op 261… Oeps. Mijn uitdaging voor dit jaar is dus ook dat ik geen boeken mag kopen. Hierop heb ik een paar kleine uitzonderingen, namelijk het ECI, daar ben ik lid van, dus moet ik wel bestellen. En verder nog de boekenmarkt in Deventer, het boekenfestijn en een jaarmarkt waar ik zelf altijd boeken verkoop. Maar verder probeer ik nu echt alleen van m’n eigen lijst te lezen. Dat betekent dus dat ik voorlopig geen nieuwe boeken mag kopen. Maar hopelijk kom ik hier ooit nog eens doorheen :P. Mijn lijst heb ik hier staan: http://wp.me/P44hgL-4g. Voor mezelf ook een soort schop onder m’n kont om m wat korter te maken. Hopelijk kan ik m dit jaar onder de 200 krijgen, maar in ieder geval onder de 225!
  Jij ook succes met je lijst, er zitten zeker nog mooie en leuke tussen! En ook een paar die ik zelf ook op mijn lijst heb staan!

 10. Pingback: Mijn nog te lezen stapel | MirandaLeest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s