Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Nynke Laanstra – De harteloze muze

2 reacties

Covertekst
Wat doe je als langvergeten doden tot leven zijn gewekt? Dan ga je op onderzoek uit! Wat doe je als je oog in oog komt te staan met je doodgewaande muze? Dan wankel je! Maar wat als blijkt dat alles is geensceneerd door je wraakzuchtige zoon en je voormalige minnares? Dan vrees je!

De ooit zo imposante Lars S. is uitzinnig van woede als hij ontdekt dat hij door zijn zoon Kjell is verraden. Als represaille kidnapt hij Kjells halfzusje Stine en vlucht halsoverkop naar het buitenland. Kjell zint op allesvernietigende wraak en smeedt samen met Fien, de voormalige muze van zijn vader, een ingenieus en doortrapt plan. Wat begint als een zenuwslopende klopjacht eindigt in een sinistere ontmoeting…

249 pagina’s De harteloze muze
Booklight uitgeverij
ISBN 978 94 914 7262 6
NUR 305

Recensie
Van de eerste twee boeken uit deze trilogie heb ik genoten. Ik kon dus ook niet wachten om te starten in dit boek. Judith en ik bombardeerden dit boek gelijk als ons boek van de maand, want dat waren de andere twee delen tenslotte ook.

Mijn recensie van De losbandige vrouw lees je hier en die van De sluwe verleider hier.

Helaas, na zo’n 60 pagina’s ben ik gestopt met lezen. De agressie en de enorme wraaklust spat van het blad. Opzich is dat niet erg, maar het is alleen maar wraak, haatzucht en gemeen zijn tegen elkaar zonder dat er verder iets gebeurt. Het begon mij zo tegen te staan dat ik besloot te stoppen met lezen. Ik vind het erg vervelend, maar ik kan mij er niet toe zetten om verder te lezen. Daarom koester ik het leesplezier wat ik had bij de eerste twee delen en ik raad je aan die ook te lezen. Ik ben erg benieuwd wat jij van dit derde deel vind, maar het is niet ‘my cup of tea’ helaas.

Nynke, heel erg bedankt voor het boek en je enthousiasme.

Ik las dit boek tegelijk met Judith van Biebmiepje, voor onze “Boekenwurmenclub“. Hier kun je lezen wat mijn mede-boekenwurm Judith van dit boek vond.

logo_ikleesnederlands

2 thoughts on “Nynke Laanstra – De harteloze muze

  1. Pingback: De harteloze muze – Nynke Laanstra | biebmiepje

  2. Pingback: Recensies: Nynke Laanstra - De harteloze muze | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s