Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Claire Sandy – De taarten van Marie

4 reacties

Covertekst
Marie Dunwoody probeert alle bordjes draaiende te houden: haar tandartspraktijk (haar concurrent betrekt een pand in de straat), haar huwelijk (haar mans baan staat op de tocht), haar tienerzoon Angus (die duidelijk iets verzwijgt, maar wat?) en haar negenjarige tweeling Iris en Rose (die op hun eigen manier voor het gezin zorgen). Ondertussen komt ze overal haar buurvrouw tegen, de perfecte Lucy die haar leven in balans heeft en geroemd wordt om haar bakkunsten.
Marie voelt dat ze faalt. Voor de zoveelste keer neemt ze zich voor dat ze nu écht haar leven gaat beteren. Dan krijgt ze het beste bakboek aller tijden in handen en weet de oplossing: als ze de perfecte cake kan bakken, volgt de rest vanzelf!

399 pagina’s
taarten van Marie
Uitgeverij De Fontein, Amsterdam
ISBN 978 90 261 3697 9
NUR 302

Recensie
Wat een heerlijk boek, zowel in de letterlijke als in de figuurlijke zin. Alsof je in een aflevering van ‘Heel Holland Bakt’ bent beland en tegelijkertijd in de film ‘Alles is familie’. Het gezin van Marie is een doorsnee gezin met zo hun eigen perikelen. Baanverlies, concurrentie op het werk, kinderen en hun problemen zijn op zich geen schokkende zaken, maar het leven van Marie speelt zich wel af rondom deze onderwerpen. Zeer herkenbare onderwerpen en dus wat dat betreft een figuurlijk heerlijk boek. Letterlijk wordt het wanneer Marie zichzelf bijeenraapt en eindelijk de stap zet om te gaan bakken. Na wat mislukkingen, krijgt ze de slag aardig te pakken en kun je de baksels bijna ruiken en proeven. Ondanks dat het bakken bijna een obsessie voor haar wordt, zelfs midden in de nacht staat ze nog in de keuken, wordt Marie er eigenlijk een leukere moeder en partner door. Ze doet namelijk iets wat ze heel erg leuk vind. Iets wat meer mensen in haar omgeving zouden moeten gaan doen. Zou haar positiviteit ook invloed hebben op de mensen in haar omgeving?

Ik heb genoten van dit boek en ik raad je aan het boek ook te lezen. Heerlijk met een kopje thee en een gebakje. Dan kom jij het weekend wel door!

Ik las dit boek tegelijk met Judith van Biebmiepje, voor onze “Boekenwurmenclub“. Hier kun je lezen wat mijn mede-boekenwurm Judith van dit boek vond.

 

4 thoughts on “Claire Sandy – De taarten van Marie

  1. Joh wat een leuk boek, ik zet het op mijn lijstje!

  2. Hij ligt hier ook nog te wachten, lijkt me heel leuk en ontspannend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s