Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Boekhandel Paagman (centrum) in Den Haag

12 reacties

Book DetectivesBoeken kopen via internet? Waarom niet boeken kopen in de boekhandel, een boekhandel bij jou in de stad? Nederland is mooi, en elke stad bevat prachtige, unieke boekhandels. Boekhandels die verloren gaan in het aanbiedingsgeweld van de internetsites, de grote handelaren en de illegale downloads. Boekhandels met persoonlijke service, lezingen, boekpresentaties en een uniek assortiment. Tijd dus om deze lokale boekhandels in kaart te brengen met The Book Detectives.

 

Vandaag heb ik, Jenny met dubbel n en Griekse y, een prachtige boekhandel voor jullie in petto. Namelijk; Paagman, locatie centrum te Den Haag.

Boekhandel: Paagman (locatie centrum), Spuistraat 21
Website: http://www.paagman.nl/
Deze boekhandel is geschikt voor: Doorgewinterde neusje van de zalm-lezers
Beoordelingspunten: Het ultieme boekenparadijs, 5 punten

Plaats delictPaagman plattegrond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het dossier

Met het roze logo op de voorkant van de boekhandel kun je er bijna niet aan voorbij lopen in de Spuistraat.entree

Voorheen was dit het pand van De Slegte en zat Selexyz Verwijs in de prachtige Passage iets verderop. Nog voor ik in Den Haag woonde, kwam ik graag bij beide. Bij de een snuffelen tussen de tweedehands boeken en bij de ander een gloedje nieuwe scoren. Na de samensmelting tussen beide partijen kwamen ze in dit pand. Sindskort is het van Paagman, want van Polare moesten we helaas afscheid nemen. Dag ster en hallo roze ‘P’.

De hoofdlocatie van Paagman zit in Haagse termen op de ‘Fred’. Daar zal ik uiteraard in een ander bericht meer over vertellen.

Maar dan, Paagman centrum, het interieur en vooral het assortiment is andere koek. Of zoals Louis van Gaal het zo mooi zei: It’s another biscuit.

Kom binnen, en volg mij maar…

Tijdschriften
Links: De vele tijdschriften en kranten.

 

 

 

 

Bestsellers
Rechts: De bestsellers. In een oogopslag zie je meteen welke boeken je eigenlijk niet mag missen. Erg fijn als je even geen zin hebt om te snuffelen, maar…

 

 

 

 

Wil jij net als ik heel erg graag snuffelen en heb je een brede interesse? Zowel in nieuwe als in oude boeken? Dan ben je hier echt aan het juiste adres. De benedenverdieping bied je alle genres die je maar kunt bedenken. Onder het genot van een kopje koffie, kun je alvast heerlijk lezen in je nieuwste aanwinst aan een van de lange tafels bij de bar. Ga je de grote brede trap op, dan tref je een legio tweedehands boeken. Een mooie erfenis van De Slegte die Paagman zo lief was over te nemen. Want soms heb je even geen geld voor een nieuwe en dan is dit echt een geweldig alternatief. Zo haalde ik onlangs daar Eline Vere van Louis Couperus uit een van de vele de kasten.

Ook de service in de winkel is geweldig. Er zijn meerdere plekken om af te rekenen, dus lang wachten hoeft niet. Overal staan vriendelijke medewerkers aan kleine desks die jou willen helpen bij het vinden van een boek. Staat het even niet in de kast? Dan is het zo voor je besteld. Je hebt het de volgende dag al in de bus, of je kunt het op komen halen in de boekhandel. Ideaal :). Maar ook online kun je alles bestellen wat je op boekgebied maar zoekt. En inpakken? Dat doen ze als de beste met hun knalroze inpakpapier.

Naast het geweldige assortiment en de goede service organiseert Paagman ook lezingen en boekpresentaties. Kijk gerust eens op hun website voor de agenda. Onlangs was ik bij de boekpresentatie van de Haagse Nijntje, gezellig tussen de grootouders, de papa’s en mama’s met kids. Dit boekje heb ik inmiddels al aan vele (aanstaande) ouders cadeau gedaan.

Maar zullen we gauw even verder kijken? Kom mee dan!

LiteratuurMijn favoriete hoek.

boekentafelsDe heerlijk overzichtelijke boekentafels.

OverzichtLekker lezen met een kopje koffie.

Wat ga jij lezen?

 

Bedankt Menno en Fabian dat ik foto’s mocht nemen in jullie geweldige boekhandel waar ik al heel lang met liefde kom. Graag kom ik nog eens terug voor jullie filiaal op de ‘Fred’.

Heb jij nou ook zo’n prachtige boekhandel in jouw woonplaats, of is er een boekhandel waar je graag komt en daar zelfs een blokje voor omrijdt? Dan kun je meedoen aan onze Book Detectives. Hoe je dat doet, lees je hier.

Case closed 😉

12 thoughts on “Boekhandel Paagman (centrum) in Den Haag

  1. Ik zit er ook al een tijdje aan te denken om een aantal boekhandels in de buurt in het zonnetje te zetten. 🙂 Leuk dat jij dat gedaan hebt! Paagman is best bekend, terwijl ik er nog nooit geweest ben. Ik denk omdat er vaak gesigneerd wordt!

  2. What een mooie winkel en wat een prachtig verslag, Jenny! Een goed begin van de Book Detectives.

  3. Plaatste net ook al een reactie bij Tessa. Maar leuk initiatief. Ik ga meestal toch voor het gemak van online bestellen en alleen op vakantie of een dagje weg neem ik de tijd om echt rond te struinen.
    Toevallig ben ik binnenkort een weekendje in Den Haag, dus dan ga ik toch maar eens bij Paagman snuffelen (hoewel ik tot het eind van het jaar geen boeken mag kopen van mezelf, dus maak ik het mezelf wel heel lastig, haha).

  4. wat een leuk verslag! Ik ben benieuwd naar jullie volgende boekwinkels

  5. Mooi sfeerverslag, Jenny! Deze nieuwe Paagman ziet er inderdaad gelikt uit. Boven was ik nog niet geweest, ga ik snel ‘ns kijken!

  6. Pingback: Book detectives: Savannah Bay - Cinnamon Etcetera

  7. Pingback: Boekhandel Paagman (centrum) in Den Haag (2) | Jenny's Bookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s