Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Antoinette Kalkman – Schuld & Boete

Een reactie plaatsen

Covertekst
‘Geen beter gemak dan een eigen dak’: tegeltjes vol wijsheid zijn er geschreven over huiselijk geluk. Maar dat het pad ernaartoe niet altijd over rozen gaat, bewijzen de verhalen in Schuld & boete. Negentien buitengewone en toch alledaagse verhalen over mensen die hun droom – een eigen huis – in rook zagen opgaan door moedwil, onverstand of pech. Stuk voor stuk tragische, geestige, hartverscheurende en wonderlijke verhalen. Sommige kennen een happy end, andere eindigen ongewis, maar voor allemaal geldt dat andere wijze spreekwoord: bezint toch eer ge begint.

187 pagina’s Schuld en boete
Nationale Waarborg B.V.

Recensie
Dit boek is uitgegeven in het kader van het tienjarige bestaan van de Nationale Waarborg. Tot het moment dat ik het boek kreeg, wist ik niet van het bestaan van de Nationale Waarborg. Niet zo gek als je bent opgegroeid in een huurhuis en er in eentje woont. Wil je daar meer over weten, kijk dan even op hun site.

Tijdens het lezen had ik het gevoel alsof ik beland was in meerdere afleveringen van het programma ‘Een dubbeltje op zijn kant’. Allemaal mensen die om de een of andere reden schulden hebben en daar niet meer uit komen. Van ‘eigen schuld dikke bult’, naar een vervelende samenloop van omstandigheden zijn slechts enkele van die redenen. Een aantal verhalen vond ik soms zo complex dat ik mij afvroeg of de betreffende persoon het zelf nog wel op een rijtje had. Bijvoorbeeld het verhaal van: ‘vrienden voor het leven?’.  Al deze verhalen hebben mij wel aan het denken gezet over mijn eigen financiële situatie. Inmiddels hebben mijn vriend en ik de eigen boekhouding onder de loep genomen en we willen gaan besparen op een aantal zaken. Schulden voorkomen is altijd beter dan genezen. De opbrengsten van dit boek gaan tevens naar Stichting Leven en Financiën (LEF). LEF biedt jongeren op MBO-scholen een programma over ‘kansen en gevaren’ van geld. Aangezien ik zelf voor het MBO werk, vind ik dit een zeer goed initiatief. Wij hebben relatief veel jongeren met schulden en iedere jongeren die met dit programma bereikt kan worden is er weer een.

Wil jij ook dit boek lezen? Kijk dan op de eerder genoemde website.

Bedankt Antoinette dat ik dit boek mocht lezen.

Ik lees Nederlands (2014) - groot

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s