Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Winactie Voor Jou

23 reacties

Voor mijn verjaardag ontving ik dit prachtige boek, hier lees je mijn recensie. Maar ik ontving ook nog een exemplaar van uitgeverij De Fontein. En die kun jij winnen :).

Één voor jou en één voor mij.

Voor jou

Waar gaat het boek over?

Covertekst
Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weer dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wils verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te bleven zijn, als je zelf niet wereld durft te ontdekken?

Wat moet je hier voor doen? Niet zoveel, slechts een berichtje onderaan deze post.

 1. Vertel mij welk avontuur je zelf hebt beleefd of welk avontuur je nog zou willen beleven.
 2. Doe dit vóór maandag 6 oktober, dan neem ik contact op met de winnaar. Reageer je niet binnen twee dagen, dan moet ik helaas iemand anders kiezen.

Heel veel succes met het vertellen of bedenken van jouw avontuur. Ik kijk er naar uit 🙂

23 thoughts on “Winactie Voor Jou

 1. Succes met je winactie. Ik heb hier de engelse versie dus ik doe niet mee.

 2. Dit is een enorm mooi boek om te winnen!! Was een enorme ervaring om te lezen.
  Dus ik raad iedereen aan om mee te doen.

 3. Ik zou m graag winnen, maar ik vind mn leven al spannend genoeg zonder avonturen na te jagen… dit is helaas mijn antwoord op je vraag.
  groetjes, huismuis 🙂

 4. Gaaf! Ik heb al van zoveel mensen gehoord dat je deze echt MOET lezen dus ik maak graag kans.
  Als avontuur zou ik heel graag nog een keer het volgende doen:
  Naar Amerika afreizen en dan een half jaar of een jaar ofzo op een ranch gaan werken. Eentje zoals in de films. En dan al die dingen doen: voor de paarden en koeien zorgen. Te paard over de mooie bergweides crossen, western rijden, de cultuur leren kennen. En bij voorkeur zo’n handsome, zongebruinde cowboy ontmoeten… maar dat is bijzaak, hihi.
  En nog gefeliciteerd met je verjaardag 😉

 5. Als ik denk aan een avontuur dat ik nog eens zou willen beleven, dan denk ik aan een wandelvakantie. Gelukkig heb ik ook al veel wandeltochten mogen beleven. In mijn dromen loop ik de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Dat zal er waarschijnlijk niet van komen, maar ik heb ooit wel een hele mooie pelgrimstocht gemaakt in Noord-Spanje.
  Ik ging met een groepsreis van de Jezuïeten (een Rooms-katholieke orde) mee naar Baskenland en Navarra. Ik kende niemand van tevoren, wat sowieso al spannend is. Het werd een hele mooie reis met natuur, ontmoetingen en geestelijke groei. Zeer indrukwekkend was de tocht waarbij ik in mijn eentje een berg beklom.
  Op deze reis heb ik ervaren wat stilte met je kan doen. Eigenlijk was dit het begin van een langere reis, naar binnen en naar mijzelf. Bijna dagelijks ervaar ik hoe goed het is om stil te worden. Kortom: dit was een zeer mooi avontuur dat twaalf jaar later nog steeds invloed op mijn leven heeft.

  • Hallo Lalagè! Jij bent de gelukkige winnares van Voor Jou. Gefeliciteerd!! Als je mij je adres mailt op jennysbookcase [at] gmail [punt] com, dan kont het boek zo snel mogelijk naar je toe. Groetjes!

 6. Van wat ik net gelezen heb lijkt me dit een heel mooi en, en ontroerend boek ! Doe dus graag mee met de winactie. Vraag me af wat ik in zo’n situatie zou doen ? Het hele leven is goed beschouwd een avontuur. Je weet nooit wat morgen brengt of de volgende maand. Ik denk dat ik mijn portie wat dat betreft wel heb gehad. Voor mij geen onnodige avonturen meer…het leven is zo al spannend genoeg 😉

 7. Wat zou ik nog willen beleven? Nou nog heel veel… Sinds ik een aantal jaar geleden in de WAO zit is er al veel gebeurd. Maar alles stond in het teken van overleven, leren omgaan met de nieuwe situatie, leren alles een plekje te geven. Nu is het tijd om te gaan leven! Er zijn nog zoveel avonturen te beleven, in mijn dromen zie ik me al overal naar toe reizen. Genieten van verschillende culturen. Vele mooie foto’s maken om iedereen mee te kunnen laten kijken. De verhalen optekenen van alle verschillende mensen die ik tegen kom. En dat alles delen op een eigen gemaakte website…. Heerlijk om zo weg te dromen. Ik ben voorzichtig een begin aan het maken, door veel te fotograferen, cursus korte verhalen schrijven te volgen en iedereen gek te maken met vragen over het maken van een eigen site. Voor mijn gevoel is dit het begin van een nieuwe fase. En in een nieuwe fase horen ook nieuwe spullen. Dus een nieuw boek zou een enorme inspiratie zijn.

  • Monique, je hebt wel heel veel wat je nog wilt beleven….Maar zo te lezen heb je je leven weer een positieve draai gegeven. Ik hoop dat je een aantal dromen alsnog waar kunt maken.

 8. Ik bleef op het moment 2 avonturen. ik ben een jaartje terug geëmigreerd. en komende zondag ben ik jarig. Maar ik krijg mysterieuze kaartjes dat ik het weekend niet mag werken. en vrij moet vragen. een kaartje dat ik zaterdag om 9 uur ergens klaar moet staan. en net een sms waar. Geen idee wie er komt. herken het handschrift niet, nummer is ook onbekend. Dus als dat geen avontuur is.
  Verder ben ik aan het sparen om op avontuur te gaan naar Ierland.

 9. Het “avontuur” dat ik nog zou willen beleven is alles uit het leven te halen en genieten van kleine dingen. Zoveel mogelijk dingen delen met mijn man en mijn gezin. En het grootste avontuur dat ik ooit nog hoop te beleven is oma worden.

 10. Ik zou dolgraag mijn dromen willen najagen. Weer lekker kunnen sporten. Voor de klas staan als juf of gewoon lekker wandelen. Door een hoop pech op medisch gebied zijn dat de dingen die ik zo erg mis. Het boek grijpt mij daarom erg aan en het lijkt mij enorm inspirerend en mooi om te lezen!

 11. Van wat ik net gelezen heb lijkt me dit een heel mooi en, en ontroerend boek ! Doe dus graag mee met de winactie. Vraag me af wat ik in zo’n situatie zou doen ? Het hele leven is goed beschouwd een avontuur. Je weet nooit wat morgen brengt of de volgende maand. Ik denk dat ik mijn portie wat dat betreft wel heb gehad. Voor mij geen onnodige avonturen meer…het leven is zo al spannend genoeg 😉

 12. Het avontuur dat al jaren bovenaan mijn lijstje staat om nog eens te doen is om naar Amerika af te reizen en een roadtrip te doen, beginnend en eindigend in Los Angeles! 🙂

 13. Ik maak graag kans! Ben alleen niet zo’n avontuurlijk persoon 😉 Hoewel ik vroeger wel veel berggewandeld heb en dat terwijl ik hoogtevrees heb. Gewoon echt over een bergkam heen, over een gruishellinkje… Toch best avontuurlijk!

 14. Dit lijkt mij echt een prachtig en aangrijpend verhaal! Zou hem heel graag lezen! Daarom maak ik heel graag kans!
  Een avontuur dat ik graag zou willen beleven is door (West-)Europa trekken en dan iedere keer een paar dagen (of langer) op een camping staan en de omgeving verkennen! Een heerlijke ontspannen avontuurlijke en niets moet vakantie!

 15. Verliefd worden en hij op mij! Leven, dat lijkt mij het grootste avontuur van al!
  Ps. Wat Danielle zegt geld ook allemaal voor mij! Veel succes in je leven en beterschap!

 16. Bedankt voor alle lieve reacties en mooie verhalen!

 17. Gefeliciteerd! Welke avonturen ik nog wil beleven zijn nog onbekend, want die bevinden zich in allemaal nog ongelezen boeken! Misschien wel in deze? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s