Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

De klassieker Jane Eyre – The movie

9 reacties

Omdat het bij Sandra Augustus klassieke literatuur maand is en ik daar vrolijk aan mee doen met Eline Vere, besloot ik mij ook op een andere manier in deze klassieke boeken te verdiepen. Veel van deze prachtige verhalen zijn ook verfilmd en ik besloot Jane Eyre van schrijfster Charlotte Brontë te kijken.

Het boek heb ik echter niet gelezen, maar de film is echt prachtig. Jane Eyre

Covertekst
Het arme weesmeisje Jane Eyre reist naar Thornfield Hall om een baan als gouvernante op zich te nemen. Ze wordt er hartelijk ontvangen door de huishoudster Mrs. Fairfax. Haar interesse wordt echter vooral gewekt door haar baas Edward Rochester met wie ze levendige gesprekken heeft. Hij onthult haar een aantal van zijn diepste gedachten. Jane wordt verliefd op Rochester, maar maakt zich zorgen over zijn zware gemoed en de vreemde gebeurtenissen in het huis en dan met name op de zolder waar ze niet mag komen. Desondanks stekt ze zichzelf open voor Rochester, maar dan lijkt het erop dat er toch een lang bewaard geheim over hem uit zal komen.

Recensie
De film bevat de nodige tragiek. Als jong meisje groeide Jane op bij haar tante, maar ze kreeg de schuld van heel veel zaken door haar neef. Ze beland uiteindelijk in een weeshuis waar ze mede door veel slaag goed Frans leert spreken. Daardoor kan zij goed communiceren met de Frans sprekende dochter van de heer Rochester. Het is knap dat ze ondanks al het leed toch iets van het leven probeert te maken. Natuurlijk wordt ze verliefd op Rochester, want dat zie je als kijker van mijlenver aankomen, net als dat het liefdesverhaal niet zonder slag of stoot zal verlopen. Heerlijk 116 minuten genieten van de kostuums, drama en het mooie acteerwerk.

9 thoughts on “De klassieker Jane Eyre – The movie

  1. Het boek is zeker ook een aanrader 🙂 Daardoor ben ik Engelse literatuur gaan lezen …

  2. Wat leuk om te lezen en yep deze film past prima bij Augustusklm!!

  3. Pingback: Vrijdag update AKLM #2 en wie wint Eline Vere? | Sandra schrijft en leest

  4. Het boek is een aanrader en het film was goed. Ik heb ook gezien en past goed in deze maand 🙂

  5. Oeh, deze wil ik ook zien/lezen 🙂 Ik meende dat ik dat al had gedaan maar als ik je review zo lees, moet ik er hoognodig eens aan beginnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s