Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Renate Dorrestein – De stiefmoeder

2 reacties

Covertekst
Al twaalf jaar vormt de succesvolle kunstenares Claire Paagman met haar man Axel en zijn dochter Josefien een hecht gezin, niet van echt te onderscheiden. Maar sinds Josefien haar stiefmoeder een geheim heeft toevertrouwd, is het gedaan met de harmonie. Alle drie voelen ze zich bespeeld en belazerd. Maar wie durft als eerste de waarheid open en bloot op tafel te leggen?

221 pagina’s De stiefmoeder
Uitgeverij Podium, Amsterdam
ISBN 978 90 575 9553 0
NUR 301

Recensie
Niet eerder las ik een boek van Renate Dorrestein. Niet omdat ik het niet wilde, maar omdat het er niet van kwam. Afgelopen voorjaar kocht ik dit boek op het Boekenfestijn. En daar heb ik zeker geen spijt van.

Het boek bestaat uit drie verschillende delen. In ieder deel wordt de situatie vanuit een van de drie hoofdpersonen vertelt. Claire trapt af, gevolgd door Axel en Josefien sluit af. Daar komen ook alle zaken samen. Het is bijzonder om te zien hoe bepaalde zaken er in een familie aan toe gaan. De toewijding, het vertrouwen in iemand, maar ook het geheim en iemand buitensluiten. Claire is nooit de ‘boze’ stiefmoeder geweest, maar wel als Axel en Josefien zich om een bepaalde reden tegen haar afzetten. Claire kan niets worden verweten. Toch?!

Mijn eerste kennismaking met een boek van Renate Dorrestein is echt heel erg fijn. Haar schrijfstijl is snel en mooi. Je word gelijk in het verhaal meegezogen en ik las het boek in een dag uit. Ik raad je aan hetzelfde te doen als je dit boek nog niet kent. Gelukkig voor mij heb ik nog twee boeken van haar liggen. Die zal ik vast dit jaar nog gaan lezen.

Ik lees Nederlands (2014) - groot

2 thoughts on “Renate Dorrestein – De stiefmoeder

  1. Ik las ook nog nooit iets van Renate Dorrestijn, dankzij jouw recensie ga ik dit boek op mijn te lezen lijst zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s