Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Tommy Wieringa – Een mooie jonge vrouw

4 reacties

Covertekst
Een man van in de veertig begint een verhouding met een mooie jonge vrouw. Zij betekent een overwinning op de tijd, maar zijn ouderdom en verval kan hij er niet mee afwenden. In dit liefdesverhaal stelt Tommy Wieringa de vraag wat pijn is en of je die kunt doordringen tot de pijn van een ander als je deze niet eerst zelf hebt gevoeld.

94 pagina’s Een mooie jonge vrouw
Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek
ISBN 978 90 596 5234 7
NUR 300

Recensie
Voor ik start met mijn recensie moet ik eerst bekennen dat ik niet eerder iets van Tommy Wieringa heb gelezen. Hoewel zijn boeken al lang op mijn verlanglijstje staan, kom ik er gewoon niet aan toe. Dankzij dit geschenk en mijn dunne-boeken-lezen-parade is de eerste stap gezet.

Qua schrijfstijl van Wieringa is het een aangename kennismaking. Qua verhaal weet ik dat nog niet zo goed. Het boek is niet heel spannend en niet ontzettend diepgaand. Hoewel… In de covertekst staat dat het over pijn gaat. Ik moet eerder denken aan het niet jezelf zijn. Je aanpassen voor een ander. Jong, mooi en hip willen zijn, maar dat niet meer kunnen. Jezelf verliezen in het moment, de situatie. Een relatie waarin veel leeftijdsjaren verschil zit tussen de partners hoeft geen moeilijke situatie te zijn, maar wel als je dus niet jezelf bent. Ik heb mij een aantal uurtjes prima vermaakt met dit boekje en meteen kennisgemaakt met de auteur. Smaakt naar meer.

Ik lees Nederlands (2014) - groot

4 thoughts on “Tommy Wieringa – Een mooie jonge vrouw

  1. Ik heb ook nog niets van Tommy Wieringa gelezen maar dacht ooit ook met dit boekje te beginnen als kennismaking. Ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden!

  2. Moh, mooi dat hij bij jou niet tegenviel. Ik vond het vrij saai. Weet nu al niet eens hoe het uiteindelijk afgelopen is. Het ene oog in het andere oog uit, zeggen we dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s