Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Klassieke literatuur

14 reacties

Een tijdje geleden deed Sandra een oproep wie er mee wilde doen met de klassieke literatuur maand augustus. Het is de bedoeling om in die maand minstens één klassieker te lezen. Vele enthousiaste reacties volgden en ik kon natuurlijk niet achterblijven.

boekenkast2

Afbeelding van Sandra

Toen Polare nog Polare was en de erfenis van De Slegte verkocht, vond ik tussen al die pareltjes het boek van Louis Couperus met Eline Vere. Ik vond toen dat ik deze klassieker eens moest gaan lezen en ook omdat het boek zich in mijn woonplaats Den Haag afspeelt. Wat zo vaak gebeurd is dat zo’n boek op de oneindige stapel beland. Dus dit is voor mij een stok achter de deur, ik ga in augustus dit boek lezen. Zo, dit staat zwart op wit ;).

Wil je ook meedoen? Neem dan even contact op met Sandra.

Eline Vere

 

14 thoughts on “Klassieke literatuur

 1. Leuk!!! Ik ben net begonnen in Eline Vere, man man man boeken als dat worden niet meer gemaakt, zo mooi ♥♥♥

  • En wat een stappen zijn er gezet in het schrijven van een boek. Sjonge wat komt dit boek traag op gang. Ik moet zelf echt even bewust stil gaan staan 😉

   • Hahahahaha dat is precies wat ik ook had, na 50 pagina´s wordt het beter, beloofd. Alles was in die tijd traag, dus ook de beste man Louis Couperus.

   • Ja daarom. De schrijvers hebben in ieder geval in die jaren wel een snelheid doorgevoerd…

   • Ja dat is waar, al vond ik bijvoorbeeld Meester Mitrailette geweldig omdat het afspeelt rond 1912, en het verhaal dezelfde traagheid heeft als bijvoorbeeld de boeken van Louis Couperus, toch knap. We zijn het misschien niet meer gewend, dat trage lezen?

   • Oh dat weet ik wel zeker. Maar Theo Thijssen wel weer heel erg mooi.

   • Jaaaa Kees de Jongen ♥♥♥ wil ik ook herlezen 🙂

   • Ik las een Gelukkige Klas. Tijdloos, want de zaken die een leraar in zijn klas ervaart zijn nog steeds actueel.

   • Weer een boek voor mijn lijstje, prachtig hoe een ouder boek nog steeds actueel kan zijn.

 2. Pingback: AUGUSTUS IS KLASSIEKE LITERATUUR MAAND BIJ SANDRA, DEEL 3…… | Sandra schrijft en leest

 3. Ik heb me meteen opgegeven!

 4. Veel leesplezier, klinkt goed die boeken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s