Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Spam je vakantieboek

30 reacties

Vanaf vandaag heb ik officieel vakantie. HOERA!! En wat hou ik er toch van om in het onderwijs te werken. Tot 1 september heb ik alle tijd om mijn NTL-stapel eens lekker weg te lezen. Natuurlijk gaan er ook wat boeken mee op vakantie. Deze liggen alvast op mijn stapel om mee te nemen:

Santa Montefiore kocht ik in een kringloopwinkel (loveeee kringloopwinkels). Gewoon omdat ik toch eens een boek van haar wilde lezen en het mij geweldige vakantieliteratuur lijkt.
Tatiana de Rosnay kocht ik op het Boekenfestijn, net als die van Hans Münstermann. Beide met de in de titel het woord zomer. Of ze ook zo zomers zijn als ze klinken, ontdek ik graag op vakantie.

Vakantieboeken
Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete vakantieboek is, of welk boek er dit jaar met je mee gaat op vakantie. Daarom mag je hieronder je vakantieboek spammen. Wie weet brengen we elkaar op een idee.

Dus wat mag je spammen?

 • Je favoriete vakantieboek, of
 • Een boek wat dit jaar met je mee op vakantie gaat, of
 • Een boek wat je sowieso aanraad, of
 • Ben je auteur? Vertel ons dan welk boek wij van jou moeten meenemen op vakantie en waarom.

Veel plezier met spammen en lezen!

ps: meer dan één tip per lezer is toegestaan 😉

ps2: Een tijdje geleden vroeg Sandra auteurs haar blog te spammen. Het resultaat lees je hier. Daar zit vast ook een vakantieboek voor je tussen :).

30 thoughts on “Spam je vakantieboek

 1. Wens je in ieder geval een heel aangename vakantie toe. Zal je blog missen.

 2. Deze zomer ga ik een paar zeer bekende boeken lezen, waarvan ik me afvraag of ik het wel wat vind… maar ik hoop op pageturners: Angels & Demons van Dan Brown (vertaald is dat het Berninimysterie) en Blindsighted van Karen Slaughter.
  Verder ga ik ‘Vingers van marsepein’ van Rascha Peper herlezen, want dat was een paar jaar geleden mijn lievelingsboek en ik ben zo benieuwd of ik het weer zo goed vind.

  • Ha Lalage ;). Beide boeken heb ik gelezen in het Nederlands. Ben groot fan van Karin Slaughter. Vinger van Marsepein ken ik als titel wel, maar die moet dus op mijn lijstje. Dank je voor het geven van de tip!

 3. * Rafaël van Christine Otten, net in begonnen, aanrader!
  * De laatste Viking van Stephen R. Bown aan, voor mij nu al het beste boek dat ik in 2014 lees/las.
  * Dansen in de Hemel van Michael Pilarczyk (need I say more?).
  * Later van Rosamund Lupton (ga ik in oktober lezen).

  Ik wens je een heeeeeele fijne vakantie, je blogt gewoon door toch??

 4. Aanrader ‘Verliefd op mijn therapeut’.
  Auteur: Esther van Marle.
  Waargebeurd drama, lees je in één ruk uit!

 5. Ik spam mijn nieuwe roman ‘Het volmaakte huis’ als de perfecte vakantieroman voor in je reiskoffer. Mijn feel good sprookje met een happy end, omdat ik vind dat mijn hoofdpersonen en zeker jullie een happy end verdienen. http://hetvolmaaktehuis.tumblr.com/

 6. Voor mij wordt het deze zomer boeken lezen die al te lang in de kast staan: de boekendief, de 100 jarige man die uit het raam klom en nog paar. En boeken die in de VakantieBieb app zitten :D. Fijne vakantie!

 7. Fijne vakantie, Jenny!
  Ik ga pas in september (hoewel ik nog wel eind deze maand een weekje vrij ben). Ik heb de volgende boeken klaargelegd om in september mee te nemen:
  – Mr Mercedes van Stephen King
  – Het Rosie project van Graeme Simsion
  – Waar is Bernadette van Maria Semple
  – een stapeltje Bookazines
  Daar komt vast nog wel wat bij voor september 😉

  De volgende auteurs kan ik zeker aanraden:
  – Stephen King
  – Bill Bryson
  – als je zin hebt in een lekkere chicklit (die ik verder eigenlijk nauwelijks nog lees), Lindsey Kelk

 8. Fijne vakantie!! Mijn ultieme vakantieboek is Voor jou van Jojo MOyes, dat las ik vorige zomer, maar zelf ga ik dit jaar voor De zomer aan het meer van Erica James.

 9. Fijne vakantie Jenny!
  Mijn aanrader is ‘Dienstreizen van een thuisblijver’ van Maarten ’t Hart. Echt hilarische stukken die een kijkje achter de schermen van een auteur geeft.

 10. Heerlijk, geniet ervan…Fijne vakantie! 🙂

 11. Mijn vakantie is allang voorbij, maar ik heb genoten van “The hundred-year-old man who climbed out the window and disappeared” van Jonas Jonasson, “Stoner” van John Williams en mijn enige 5-sterren-boek van dit jaar: “Het victoriaanse huis” van John Boyne

  “Spit” van Marcel Vaarmeijer is ook een leuk vakantieboek. Lees hier mijn recensie: http://tantetil.blogspot.nl/2014/07/marcel-vaarmeijer-spit.html

 12. SU-SU-SUPERSTER, voor de allermooiste zomervakantie ooit !!

 13. Pingback: Spam je vakantieboek overzicht | Jennysbookcase

 14. Ben ik nog op tijd om Backpacking Bastard van Raymond Pouw te spammen voor op jouw NTL-lijstje van volgend jaar? Ik heb dit boek gelezen toen ik in Thailand aan het backpacken was. Hardop om kunnen lachen. Zeker geen zware kost, eerder het tegenovergestelde. Bedankt voor jouw boekentips. Ik heb er al een aantal van gelezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s