Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Genereuze dag bij Uitgeverij De Geus

9 reacties

Gisteren ben ik naar de Genereuze Geuzendagen geweest van Uitgeverij De Geus in Breda. Met een nieuw boek en een broodje ging ik onderweg.

Aangekomen in Breda ben ik gaan lopen naar de uitgeverij om ook nog wat sfeer te proeven van Breda. Ik kom er tenslotte niet iedere dag. Vanaf het station kom je eerst door dit mooie park. Echt de moeite waard om daar even rustig door heen te wandelen.

Park Breda

Onderweg kocht ik ook nog een boekje over onze vakantiebestemming deze zomer. Ik ga graag goed voorbereid richting de zon :). Daar zal ik later nog over bloggen.

Uitgeverij De Geus is gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1590. Dit pand is een samenvoeging van meerdere gebouwen, het is vroeger een koetshuis en herenhuis geweest.

De GeusDe Geus 2

Naast het snuffelen in de vele boeken, die er overigens nog tip top uitzagen, kon je ook genieten van een rondleiding van Linda. Met veel enthousiasme vertelde zij over de uitgeverij en alles wat er in een uitgeverij gebeurd. Ook werden we rondgeleid en kwamen we op de zolder de uitgeverij van de 100% reisgidsjes tegen. Zij wonen sinds kort bij De Geus in.

In 1983 is de uitgeverij door Eric Visser opgericht. Via allerlei omzwervingen zijn ze uiteindelijk in dit pand neergestreken. Eric wilde met de uitgeverij een podium creëren voor schrijvers van andere culturen. Maar ook wilde hij evenveel mannelijke als vrouwelijke auteurs. Tegenwoordig geven ze naast literatuur en poëzie ook thrillers uit.

De Geus 3Dit is slechts een kleine greep uit het gehele assortiment van De Geus.

Mocht je ooit de behoefte hebben om je manuscript op te sturen, Uitgeverij De Geus ontvangt er jaarlijks ongeveer 500. Daarvan wordt slechts 0,5% uitgegeven. Laat dit geen ontmoediging zijn, want ooit komt er een dag…

Snuffelen tussen de boekensnuffelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tot slot nam ik deze boeken mee naar huis :). Bedankt De Geus en Linda voor deze hele leuke dag.

boeken
Onderweg naar het station heb ik bij Libris ook nog het beroemde boek ‘S’ gekocht. Ik gaf de boekhandelaar de tip over de genereuze dagen bij De Geus, die door een toehoorder werd opgepikt en mij daar later over twitterde. Bedankt voor je berichtjes Deborah!

9 thoughts on “Genereuze dag bij Uitgeverij De Geus

  1. Leuk verslag Jenny en wat een heerlijke buit! Ik kende S nog niet maar zag het wel voorbij komen op Twitter, wow, indrukwekkend, ben benieuwd!!!

  2. Leuk verslag! Veel plezier met S!!

  3. Wat leuk dat je er ook bent geweest. Was de moeite waard he!

  4. Jammer dat ik geen tijd had. Hopelijk een volgende keer…

  5. Pingback: Terugblik Maand van het Spannende Boek | Jennysbookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s