Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Simone van der Vlugt – Vraag niet waarom

16 reacties

Covertekst
Op het parkeerterrein van een Alkmaars winkelcentrum wordt een vrouw neergestoken. Niet lang daarna overlijdt een schoolmeisje in de steeg achter haar huis aan haar verwondingen en kort daarop wordt een derde steekpartij gemeld. Er is weinig dat de slachtoffers met elkaar verbindt. Samen met haar vaste partner Fred staat Lois Elzinga weer voor een mysterie. Ondertussen maakt Lois’ zus Tessa een moeilijke periode door en heeft ze ook nog eens last van een gluurder. Voor beide zussen geldt dat het verleden dichterbij komt dan hun lief is.

293 pagina’s Vraag niet waarom
Uitgeverij Ambo|Anthos, Amsterdam
ISBN 978 90 414 2578 2

Recensie
Gisteren kwam het derde deel in de Lois-serie uit en ik heb hem al gelezen :). Eerder las ik al ‘Aan niemand vertellen‘ en ‘Morgen ben ik weer thuis‘ in deze serie. Deze laatste ontving ik op de bijzondere meet & greet vorig jaar augustus.  Dus ik MOEST het boek meteen halen zodra ik uit mijn werk kwam. 

In dit boek staan ook weer interessante thema’s centraal, zoals autisme, Jeugdzorg en familiebanden. Banden die al dan niet kapot zijn en eventueel herstelt moeten worden. Het is ook boeiend dat Lois haar personage steeds meer body krijgt en je steeds meer over haar te weten komt. Lois heeft in dit boek ook weer heel wat te verstouwen. Niet alleen op het werk, maar ook privé. Naast de vele steekpartijen die plaatsvinden op willekeurige slachtoffers, wordt zij zelf ook slachtoffer. Haar verleden komt ineens heel erg dichtbij door de verschillende gebeurtenissen. Hoe gaat ze daar op reageren? Reken maar weer op een hele kordate Lois.

Dit is ook weer een heel erg fijn deel, wat leest als een trein. Kom maar op met de nominatie voor de NS-publieksprijs! Neem een lekkere kop thee en laat je meevoeren door het mooie Alkmaar.

Ik lees Nederlands (2014) - groot

16 thoughts on “Simone van der Vlugt – Vraag niet waarom

  1. Dit boek staat op mijn lijstje!

  2. Jij bent lekker snel met je recensie! Ik heb ze vandaag binnengekregen bij de boekhandel. Zal niet lang duren voordat hij in de top 10 staat waarschijnlijk 🙂

  3. Zo, dat heb je snel gepiept. Ik probeer deze nog te bewaren voor mijn vakantie (in september), maar het klinkt alvast veelbelovend.

  4. Lijkt me weer een fijne thriller van Simonne van der Vlugt.

  5. Klinkt als een interessant boek!

  6. Like hem wel, maar ga hem nog niet lezen 😉

  7. Wil hem graag van je lenen!!

  8. Pingback: Terugblik Maand van het Spannende Boek | Jennysbookcase

  9. Pingback: Recensies: Simone van der Vlugt - Vraag niet waarom | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s