Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Bloggersevent Meulenhoff – Boekerij 2

19 reacties

Afgelopen zaterdag was het zo ver, het bloggersevent van Meulenhoff en de Boekerij. Ook ik was een van de gelukkigen die was uitgenodigd op dit event. Met mijn tas vol boeken ging ik op weg naar de Herengracht.

Boeken

Uiteraard was ik iets te vroeg, maar dat gaf mij de gelegenheid om te genieten van deze prachtige omgeving. Heb mijn advocatenkantoor al gevonden ;).

HerengrachtAdvocaat nodig?

We werden ontvangen in de grote tuin van de uitgeverij waar we het helaas moesten stellen zonder de zon. Dat mocht de pret niet drukken, want al snel druppelde er bekende gezichten binnen om weer mee bij te praten. Ook heb ik veel nieuwe gezichten ontmoet. Het voelt altijd heel erg vertrouwd als je mensen om je heen hebt die ook heel erg van boeken houden. Je hoeft gewoon niets meer uit te leggen :).

Uitgeverijtuin

Na een welkomstwoord in de tuin, werd de grote groep opgesplitst en zat ik in een groep die als eerste het boek ‘Tijgers in de nacht‘ ging bespreken. Na een korte voorstelronde van deze diverse groep gingen we aan de slag.
Vragen als; wat vinden we van de zoons? Hebben zij enig schuld aan deze situatie? Wie is hier het slachtoffer? Is Ruth het enige slachtoffer?, bracht de discussie op gang. Het is boeiend om te zien wie welke verbanden heeft gelegd of wie juist niet en heeft genoten van het boek op zich. Er waren ook veel verschillende meningen over het boek, van verrassend, tot, ik kreeg het boek niet uit. Dat vind ik het leuke van een boekbespreking, want geen mening is verkeerd.

boekbespreking

(Deze foto heb ik geleend van Uitgeverij Meulenhoff)

Na de boeiende bespreking van het boek, kregen we binnen een workshop over hoe je het beste een recensie kunt schrijven. In de aankondiging van dit event stond dat Michiel Stroink van ‘Of ik gek ben‘ en ‘Tilt‘ deze workshop zou geven. Ik heb vooraf aan de meeting ‘Tilt‘ nog gauw gelezen zodat ik helemaal bij was, maar helaas, Michiel was verhinderd. Gelukkig ging de workshop wel door. We kregen hele handige tips, waar ik er een aantal van met jullie zal delen.

 • Begin met een prikkelende openingszin (daar heb ik nu al niet aan voldaan 😉 ).
 • Eindig met je mening.
 • De overige tekst moet je mening ondersteunen.
 • Zorg voor een spanningsboog in je verhaal.
 • Als je zegt dat je de schrijfstijl heel mooi vond, geef dan voorbeelden, maar maak die voorbeelden weer niet te lang.
 • Mocht je tekst lang worden, zorg dan voor meer witregels tussendoor.
 • Schrijf je recensie / mening niet langer dan 500 woorden.

Mede dat laatste zorgde ook voor veel discussie in de groep. Vinden je lezers het wel prettig om enorme lappen tekst van een scherm te lezen? Of hebben we hier te maken met een generatiekloof? Kortom, deze workshop zou een mooi startpunt kunnen zijn om nogmaals een event als deze te organiseren. Want hoe trek je bijvoorbeeld lezers? Wat moet ik vooral wel en wat niet op mijn blog plaatsen? Ik ben daar wel nieuwsgierig naar.

Na afloop konden we in de tuin nog meeten met een aantal auteurs, kletsen met bloggers en mensen van de uitgeverij. Helaas moest ik toen echt weg, want ik had nog bruiloft in het midden van het land.

Bloggers

Ik wil Uitgeverij Meulenhoff en Boekerij heel erg bedanken voor het organiseren van het event en voor mijn goodiebag die ik zelf mocht samenstellen uit vele mooie boeken. Ik heb er van genoten en dit smaakt zeker naar meer. Dan hoop ik ook dat ik meer tijd heb om met meer van jullie kennis te maken!

Goodiebag(Dit zijn precies mijn drie favoriete genres, thriller, literatuur en Eerste/ Tweede Wereldoorlog, dus helemaal happy)

 

19 thoughts on “Bloggersevent Meulenhoff – Boekerij 2

 1. Leuk om te zien wie met welke boeken naar huis zijn gegaan.
  Ja, inderdaad. Ik vraag mij ook soms af, wat plaats je wel en niet op je blog. Ik had eerst een geheel blog maar nu heb ik persoonlijke blog en boekenblog. Zo blijft het overzichtelijk.

  • Ja he. Zag op Instagram ook hele leuke ander combinaties voorbij komen. Als dat voor jou prima werkt is het toch goed :). Maar er zal vast nog veel meer heel handig zijn om te doen. Wie weet is er iemand die dit oppikt en iets organiseert 😉

 2. Leuk om jouw verslag te lezen (en om je gezien/ontmoet te hebben!). Ik lees zelf helemaal niet graag van een scherm af, dus vaak scroll ik door lange teksten.

 3. Ik vond het een prima dag,
  leuk je foto van het pand!

 4. Leuk om je verslag van die dag te lezen. En de tips voor recensies zijn heel interessant, gelukkig pas ik ze al min of meer toe. Ik vind 500 woorden altijd wat weinig, maar ik heb gemerkt dat langere blogpost niet werken.

 5. Grappig, die Hendrik Groen lijkt wel populair 🙂 ik heb ‘m ook gekozen.

 6. Wat een superleuk verslag Jenny! Ik vond het onwijs jammer dat ik er niet bij was, maar ja, ik was op vakantie 😉

  Ik probeer zelf mijn boekrecensies niet te lang maken omdat ik zelf ook afhaak als er lappen tekst in staan. Ik heb vlak voor mijn vakantie besloten om bijv. de tekst van de achterflap niet meer te vermelden, is in mijn opinie dubbel aangezien ik ook vertel waar het boek over gaat.

 7. Ziet er leuk uit!:) Ik kon helaas niet komen omdat ik ziek was die dag.Toch wel jammer als ik alle verslagen zo lees…

 8. Waar ik nu zo nieuwsgierig naar ben : Je nam een tas vol boeken mee van huis? Welke?

 9. Pingback: Terugblik Maand van het Spannende Boek | Jennysbookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s