Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Yvonne Deinert – Het midden van nergens

1 reactie

Covertekst
Het midden van nergens gaat over een paar hectische weken uit het leven van de 15-jarige Pasca en haar vriendin Donja. Tijdens een middag shoppen ontdekt Pasca  in een oud winkeltje een amulet. De amulet leidt tot de ontmoeting met de oudere vrouw Geertje, en  tot een confrontatie met de jongen waar zij verliefd op is.

Terwijl Pasca op zoek is naar haar eigen identiteit, blijkt Geertje haar hele leven een deel van haar identiteit verborgen te hebben gehouden.

213 pagina’s In het midden van nergens
Uitgeverij LetterRijn, Leidschendam
ISBN 978 94 918 7503 8 (eBook)

Recensie
Pasca is een vrolijke en jonge meid. Er is alleen één ding wat ze voor haar ouders verborgen moet houden, namelijk dat ze heel erg graag als een goth door het leven gaat. Dat is namelijk wie ze is. Haar ouders willen niet dat ze er ‘zo bij loopt’. Daarom gaat Pasca iedere dag voor schooltijd langs bij haar beste vriendin Donja die ook goth is. Daar kleed Pasca zich om in haar mooiste jurk en doet een flinke laag make-up op. Zo voelt Pasca zich op haar mooist. Samen gaan ze ook feestjes af, waar de ouders van Pasca niets van af weten. Op zo’n feestje ontmoet ze Ard, waar ze stapel verliefd op wordt. Maar is hij wel zo betrouwbaar als hij er uit ziet?

Op een dag ziet Pasca een prachtig amulet in een etalage liggen. Deze past perfect bij haar groene ogen, maar helaas is deze veelste duur. Geertje, de eigenaresse van de winkel lijkt het amulet maar niet kwijt je willen. Deze ontmoeting in de winkel leidt tot nieuwe ontmoetingen tussen die twee. Als door een samenloop van omstandigheden Geertje en Pasca elkaar beter leren kennen, blijken ze veel overeenkomsten te hebben. Ze willen beide alleen maar zijn wie ze willen zijn…

Dit YA-boek is echt een perfect boek voor jonge meiden. Wie worstelt in die tijd nou niet met zijn of haar identiteit? Erg leuk dat de kant van gothics wordt belicht. Met dit boek was ik gelijk weer even terug in mijn eigen middelbare schooltijd. Sommige zaken zijn erg herkenbaar. Zoals het proberen te voldoen aan het ideaal beeld van je ouders, maar eigenlijk wil je iets totaal anders. Niet alleen jongeren worstelen met dit probleem, maar ook volwassenen. Het is mooi dat Geertje haar kant wordt belicht in het boek. Het boek leest vlot en is denk ik ideaal voor tiener-meisjes. Hopelijk geeft hun dat een steuntje in de rug om lekker zichzelf te zijn.

Ik lees Nederlands (2014) - groot

 

 

 

 

 

One thought on “Yvonne Deinert – Het midden van nergens

  1. Ik vond die zoektocht naar identiteit ook heel herkenbaar. Mooi geschreven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s