Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Paula Daly – Ontaard

4 reacties

Covertekst
Lisa’s wereld stort in als Lucinda, de 13-jarige dochter van haar beste vriendin Kate, vermist raakt. Zij was immers vergeten dat het meisje zou komen logeren. Hoewel Kate volhoudt dat het niet haar schuld is, weet Lisa beter.
Als Lucinda maar niet gevonden wordt dreigt Lisa’s familie onder de druk te bezwijken. Haar kinderen komen op school in de problemen, en ze ontdekt dat haar man Joe liegt over waar hij is. Om haar gezin te redden, zie Lias maar één uitweg: zelf Lucinda vinden. Maar die zoektocht brengt geheimen aan het licht die elk gezin zouden vernietigen. Uiteindelijk draait alles om de vraag: hoe ver ga je als moeder om je gezin te redden?

314 pagina’s Ontaard
Uitgeverij De Fontein, Utrecht
ISBN 978 90 325 1403 7
NUR 302

Recensie
Lisa is een hard werkende moeder die alles doet om het gezin draaiende te houden. Door haar werk in het asiel wat ze met veel liefde voor dieren doet, en haar gezin met drie kinderen, schiet er wel eens wat bij in. Zo ook om door te geven aan haar beste vriendin Kate dat haar eigen dochter ziek is en Lucinda niet kan komen logeren. Pas een dag later wordt er ontdekt dat Lucinda is verdwenen en dus niet bij de familie van Lisa is. Lisa voelt zich heel erg schuldig en al helemaal omdat Kate zo’n perfecte moeder is. Kate regelt van alles op school en in de gemeenschap, waar Lisa helemaal geen tijd voor heeft. Het boek draait dus erg om moeders en moederschap. Ook rechercheur Joanne Aspinal, die de vermissing van Lucinda onderzoekt, heeft een bijzondere jeugd gehad waarin haar moeder centraal stond. De vermissing van Lucinda wordt eerst nog gezien als het weglopen van een opstandige puber, maar ja, zo is Lucinda niet. En als er meerdere meisjes verdwijnen van dezelfde leeftijd, dan gaan alle alarmbellen af.

Het boek leest zeer snel weg, want met een dag had ik het boek al uit. Dat is in mijn ogen een goed teken. Ook is het thema moeders mooi gekozen. Ik denk dat je als moeder een zware taak hebt om alle ballen in de lucht te houden en dat beschrijft dit boek ook heel erg mooi. Als je het nawoord van Paula Daly leest begrijp je nog meer hoe zwaar moeders het soms kunnen hebben. Lisa stuit gedurende het verhaal op bijzondere zaken die het boek een onverwachte wending geven. Dit is verrassend en zeer goed! En de personages vond ik ook erg fijn. Ik hoop stiekem dat Paula Daly nog meer gaat schrijven met Joanne Aspinal in de hoofdrol. Volgens mij valt die rol nog veel meer uit te diepen. Ik heb met plezier dit boek met en psychologisch tintje gelezen en kan het jou ook zeker aanraden.

4 thoughts on “Paula Daly – Ontaard

  1. Mooie recensie en dit klinkt inderdaad als een goed boek!

  2. Ik heb al eens ergens een bespreking over dit boek gelezen. Ik denk niet dat het een boek is dat ik echt graag zou lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s