Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Darcie Chan – Het verlangen naar Mill River

Een reactie plaatsen

Covertekst
Na de dood van haar man leeft Mary McAllister in isolement in haar witte huis dat uitkijkt ober het stadje Mill River. Haar contact met de buitenwereld is beperkt tot de post, de tv en het uitzicht vanuit haar raam. De inwoners van Mill River vinden het witte huis in de verte mysterieus en weinig mensen hebben Mary ooit ontmoet. Alleen ouder priester Michael O’Brien kent Mary – en ook haar geheim. Als dat eenmaal aan het licht komt, zal het leven van de inwoners van Mill Rover ingrijpend veranderen.

386 pagina‘sXander-Het-verlangen-naar-Mill-River-Darcie-Chan--228x300
Xander Uitgevers BV, Amsterdam
ISBN 978 94 016 0203 7
NUR 302

Recensie
Een tijdje geleden kreeg ik via Xander Uitgevers het e-book van dit boek. Ik was erg nieuwsgierig, omdat ik meestal niet van deze boeken lees. Het boek vertelt het verhaal van Mary. Je wordt steeds een stukje wijzer over het verleden van Mary en hoe het komt dat Mary zich letterlijk heeft opgesloten in het grote witte huis op de heuvel. Je leest ook over het wel en wee van de inwoners van het stadje Mill River. Mary is altijd verlegen geweest, maar bij dieren heeft ze die ‘angst’ niet. Paarden zijn dan ook haar grote liefde, met name haar paard Ebony. Tot er op een dag een knappe man op de boerderij van haar en haar vader komt, omdat hij graag een paard wil kopen van haar vader. Langzaam aan laat ze Patrick toe in haar leven en delen ze de liefde voor paarden. Uiteindelijk weet hij zich voor haar te winnen en trouwen ze. Patrick blijkt ook nog een hele andere kant te hebben en die leert ze na hun huwelijk kennen. Dat is een van de redenen waarom ze het huis nooit meer verlaat en alleen priester Michael O’Brien toe laat. Hij wordt een goede vriend en staat haar altijd bij. Omdat ze nooit meer buiten komt, leert ze via Michael wel het hele stadje en de inwoners kennen. Ze leeft mee met de bewoners op een afstand en ze zorgt voor stiekeme cadeautjes bij huwelijk en geboorte. Mary besluit op een gegeven moment om iets moois te doen voor het stadje en Michael gaat dit voor haar uitvoeren…

Het boek lees makkelijk weg en je wilt weten hoe het Mary is vergaan en hoe het haar nu vergaat. Maar je leest ook veel over de inwoners en dan lijkt het soms net of je zit te kijken naar aflevering van een soap. Liefde, haat en nijd, alles komt voorbij. Wat dat betreft is het echt een heerlijk boek. Er is echter in mijn ogen wel een minpuntje. Ik vind de dialogen in het boek niet erg sterk. Soms ergerde ik mij aan de oppervlakkigheid er van. Dat neemt niet weg dat ik het boek wel aan je aanraad. Het is een heerlijk boek voor op het strand, dus stop hem in je vakantiekoffer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s