Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Kristopher Jansma – De onuitwisbare vlekken van een luipaard

2 reacties

Covertekst
Alle boeken die ik in mijn leven heb geschreven, ben ik kwijtgeraakt. Het eerste verloor ik hier in Terminal B, waar ik schrijver werd, achtentwintig jaar geleden, toen ik in de vakanties en na schooltijd moest wachten tot mijn moeder klaar was met het uitdelen van zakjes in honing geroosterde pinda’s op een hoogte van achttienduizend voet.

Zo vroeg als hij zich kan herinneren, wil de hopeloos onbetrouwbare – maar doodeerlijke – verteller schrijver worden. Kristopher Jansma’s onweerstaanbare verteller wordt geïnspireerd en achtervolgd door het succes van zijn grootste vriend en rivaal, de excentrieke en ongelooflijk getalenteerde Julian McGann, en wordt eeuwig verliefd op Julians betoverende vriendin Evelyn, het meisje met de groen ogen dat weet te ontkomen.

Zijn dadendrang en leugens laten hem over de wereld dwalen in zijn speurtocht naar excellentie. Nadat Julian, Evelyn en de schrijver slaande ruzie krijgen ziet Jansma’s verteller zich, in een uiterste poging met zijn schrijven de waarheid te vertellen en te achterhalen wie hij werkelijk is, verstrikt raken in een oneindig web van leugens.

320 pagina´sDe onuitwisbare vlekken van een luipaard
Karakter Uitgevers B.V. ,Uithoorn
ISBN 978 90 452 0464 2
NUR 302

Recensie
Ik zal maar gelijk heel erg eerlijk zijn, ik heb het boek niet uitgelezen. Dit is overigens voor jou geen reden om het niet te lezen natuurlijk. Waarom dan niet, denk je misschien. Omdat het boek absoluut niet slecht geschreven is. Het gebruik van de woorden is heel mooi, hoewel ik denk dat het boek in het Engels nog mooier zal zijn. Het onderwerp leek mij heel boeiend en dat was het verhaal in het begon ook zeker. Dan vertelt de verteller over zijn jeugd waar hij op het vliegveld op zijn moeder wacht na school. Maar gedurende het lezen kreeg ik maar geen binding met de hoofdpersoon. Er staat op de achterflap ook een opmerking over humor in het boek, maar het was geen ik-moet-hardop-lachen-tijdens-het-lezen-humor. En hoe erg ik ook mijn best deed om verder te lezen en te begrijpen waar het verhaal heen zou gaan, kreeg ik steeds meer weerstand om verder te lezen. Nu heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestopt na 136 pagina’s. Ik vind het erg fijn dat Karakter Uitgevers zo lief is geweest mij dit boek toe te sturen, maar het is niet mijn boek helaas. Ik hoop echter dat jij een betere ervaring hebt of zult hebben.

2 thoughts on “Kristopher Jansma – De onuitwisbare vlekken van een luipaard

  1. Oh jee, ik krijg het boek dit weekend van Boekreviews.nl thuisgestuurd. Ben benieuwd wat ik ervan vind, zie er namelijk -nog steeds- naar uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s