Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Boeken per post

10 reacties

In de afgelopen maanden heb ik regelmatig een grote witte bubbeltjes envelop gekregen of soms zelf een pakketje met daar in een boek. Inmiddels hebben wij een vaste bezorger van onze pakjes en elke keer komt hij lachend vier trappen opgelopen naar ons huisje twee hoog (we hebben geen lift, arme man). Nu weet ik en zie ik dat hij best voorzichtig is met wat hij bezorgd…. maar je krijgt soms echt mishandelde boeken in de bus. Pas nog toen ik het boek ‘Ringo’ ontving. De papierencover was erg gekreukt en dat is in mijn ogen heiligschennis. Het is maar een boek, maar als ik hem net nieuw heb, dan is het mooi als hij nog helemaal gaaf is. Zonder vouwtjes, dutsen en deuken. Als ik een boek koop, dan kies ik de mooiste van de stapel. Zo erg ben ik dus…

Nu kreeg ik jongstleden een boek via uitgeverij (Ad. Donker bv) en die heeft voor al dat deuken en dutsen een waarschuwing gemaakt op de envelop:

PostLieve postbode, zou je heel misschien een klein beetje voorzichtiger willen doen met al dat moois wat er in de envelop zit? Ook als het geen boek is hoor. Dank je wel 🙂

10 thoughts on “Boeken per post

  1. Aaah, dat herinnert mij eraan hoe ik mijn pakketje ooit kreeg. Dat pakketje was simpelweg al opengescheurd! Flabbergasted. Gelukkig was alles daarbinnen nog intact, maar je gaat bijna denken dat er mee geknoeid is. Voorzichtig zijn moet altijd. Mocht er wat fout zijn gegaan, is het altijd netjes om nog even aan te bellen en ‘sorry’ te zeggen. Althans, dat zou ik doen.

  2. Ik pak ook nooit de bovenste van de stapel 😉

  3. Hier nog een die altijd het mooiste exemplaar van de stapel uitzoekt 🙂 en inderdaad, tenenkrommend hoe sommige boeken hier aan komen, vind ik zo ontzettend jammer en erg, zal wel een “tik” van onze boekenwurmen zijn haha.

    • Gelukkig ;). Maar het is misschien niet alleen een tik van boekenwurmen. Niemand vind het denk ik leuk als je pakketje met welke inhoud dan ook gehavend aankomt. Het is al helemaal erg als zaken verdwijnen in de post. Ik zou wel eens een kijkje willen nemen in een sorteercentrum. Wat gebeurt daar toch allemaal? 😉

  4. herkenbaar, wel een goed idee van de uitgeverij om dat bericht te plaatsen op de envelop 🙂

  5. Het ligt vaak niet aan de bezorgers, zij doen heel netjes met mijn pakketjes, maar onderweg…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s