Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Ansichtkaarten en boeken

4 reacties

Van de week was ik op station in Den Haag in de kiosk van de Bruna opzoek naar een verjaardagskaart, maar toen kwam ik ook de drie onderstaande kaarten tegen.

Kaarten

Ik moest ze gewoon meenemen! Nu blijkt dat ze van deze uitgeverij komen en dat ze nog veel meer leuke dingen hebben op het gebied van kunst in combinatie met boeken. Van een van de kaarten die ik nu heb gekocht is er ook een notitieboekje zag ik op de website. Ook zo’n tic van mij, notitieboekjes… Helaas kun je de kaarten nog niet kopen in de webshop, maar dat gaat wel gebeuren.

BoekenwurmDit is origineel een schilderij van olieverf op doek. Geschilderd door Carl Spitzweg (1808 – 1885) met de titel “De Boekenwurm” ca. 1850. Helemaal mijn kaart dus. Hopend dat ik ooit ook eens zo’n grote kast mag hebben met daarbij een geweldig trappetje en dan in iedere hand een boek. Ik vind het licht op dit schilderij erg mooi. Dat komt nu op de foto niet zo over.

Museum van het boekEen Impressie van de Boekzaal van het Museum van het Boek. Zulke kaften hebben we tegenwoordig niet meer, maar het staat wel heel chic.

LeesvoerDit is een olieverf schilderij van Willy Belinfante met de toepasselijke titel ‘Leesvoer’. Met voor het zicht enkele streken op het doek, zie je gelijk wat het is. Ik hou er van! Ik droom nog steeds van mijn eigen boekwinkeltje, heb mijn pand al uitgezocht in de binnenstad. Nu nog een rijke suikeroom ;).

Advertentie

4 thoughts on “Ansichtkaarten en boeken

  1. Heel mooi! Hou ook zo van notitieblokjes/boekjes haha 🙂

  2. Wat leuk! Goede inspiratie voor mijn categorie ‘Boek op doek’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s