Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Geen recensies?

6 reacties

Je denkt misschien, waarom heb ik al een tijd geen recensie meer gezien van Jenny?! Dat kan kloppen. Ik heb toevallig twee boeken achter elkaar gelezen voor de club van ‘ een perfecte dag voor literatuur’. Natuurlijk mag ik daar al eerder over bloggen, maar gezien mijn beperkte tijd (ik heb gewoon een fulltime baan), lukt het mij niet om twee afzonderlijke recensie over deze boeken te plaatsen. Hoe graag ik dat ook zou willen.De drie levens van... Ik vind het echt knap dat sommige bloggers iedere dag bloggen. Helaas lukt mij dat alleen in vakanties. Gelukkig komt er wel snel al iets online :).

Op 15 januari (overmorgen al) bloggen we met heel veel bloggers tegelijk over De drie levens van Tomomi Ishikawa van Bejamin Constable. Het is een absurd, verwarrend en mooi boek. Ik ben erg benieuwd wat de anderen er van vonden. Eind van deze maand, op 30 januari bloggen we over Koningin van de nacht van Yvonne Keuls. Het boek is al eventjes uit en stond op mijn verlanglijstje. Toen kwam hij ineens voorbij voor ‘een perfecte dag voor literatuur’, een geweldige timing. Het boek speelt zich af gedurende de Tweede Wereldoorlog in Den Haag. Ik vind het altijd leuk om boeken te lezen over mijn eigen woonplaats, hoewel leuk in dit geval misschien niet het goede woord is. Gisteravond heb ik het boek uitgelezen en ik ga zo alvast een opzet maken voor mijn recensie. Daar kan ik soms heel lang over doen en soms schud ik het zo uit mijn mouw.

De volgende twee boeken die ik op het programma heb staan voor de maand januari zijn:

‘Van werkloos tot depressief’ van Rob van Spanje. Rob heeft mij zelf benaderd met de vraag of ik zijn boek wilde lezen. Aangezien ik het onderwerp van zeer dichtbij heb meegemaakt leek het mij boeiend om daar meer over te lezen. Van werkloos tot depressief

‘Een roos in de woestijn’ van Marte Jongbloed. Ik was één van de gelukkigen die een recensie-exemplaar mocht ontvangen. Ik heb al wat recensies van andere bloggers voorbij zien komen over dit boek, die ik bewust nog even niet heb gelezen om mij niet te laten beïnvloeden.  

een roos in de woestijn
Binnen nu en twee weken hoop ik beide boeken te hebben gelezen, want in februari ligt er weer een hele leuke stapel recensie-boeken en eigen boeken op mij te wachten. Waaronder Ik ben Pelgrim die ik lees voor de blogtournee van A.W. Bruna en de Boekenwurmclub. Veel leesplezier allemaal! Ik ben Pelgrim

6 thoughts on “Geen recensies?

  1. Zo herkenbaar, dat moeten jongleren met beschikbare tijd! Ik ben ook nog doende met mijn blog over De drie levens van Tomomi Ishikawa. En dan wordt het hoog tijd om de Koningin van de nacht te lezen. Ik vind het erg leuk om op deze manier met meerdere lezers/bloggers met een aantal boeken bezig te zijn. Ik zie dan ook al weer uit naar jouw berichten.

  2. Mijn streven is om iedere week een recensie te plaatsen, en dat blijkt al best pittig. ‘Koningin van de nacht’ heb ik hier ook klaarliggen!

    • Ja he! Dat hoopte ik ook, maar ja, dan lees ik dus twee boeken van ‘een perfecte…’ en dan lukt het dus weer niet. Ga je nog beginnen aan Koningin van de nacht of mag je al een recensie schrijven? Ik ben nog aan het stoeien met mijn recensie. Niet omdat ik het geen goed boek vind, maar omdat het goed wil verwoorden.

  3. Allemaal leuke vooruitzichten zie ik! Ik zie heel erg uit naar de publicatie van alle recensies van De drie levens van Tomomi Ishikawa morgen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s