Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Tweede Liebster Award

3 reacties

liebster-award-main

Jeetje wat een eer, voor de tweede keer in korte tijd genomineerd voor de Liebster Award. Deze keer door Mass van Het Leeslint. Dank je wel daarvoor. Hieronder beantwoord ik de vragen van Mass.

1: Welk boek kreeg je echt niet uit en hoe kwam dat?

Dat was het boek van Jonathan Safran Foer – Extreem luid & ongelooflijk dichtbij. De ongeloofwaardigheid van Oskar, de hoofdpersoon, begon mij vreselijk te irriteren. Hier een link naar die recensie.

2: leen je wel eens boeken uit en aan wie?

Jazeker! Familie, vrienden en bekenden.

2b: als je antwoord op de vorige vraag ‘ja’ was. ben je niet bang dat er ezelsoren oid in je boeken komen, of maakt dat niet zo veel uit?

Ja, stiekem wel heel erg. Ik wist bijvoorbeeld dat mijn schoonvader altijd ezelsoren vouwde in zijn bibliotheekboeken. Wat voor mij echt horror is. Toen hij mijn Millennium-trilogie leende, heb ik er een briefje in gedaan met het verzoek dat hier niet te doen :).

3: hoeveel recensie-exemplaren vraag je gemiddeld per maand aan?

Hangt af van hoe druk ik het heb, maar ik word ook benaderd. Zeg dat ik er gemiddeld één per maand ontvang.

4: lees je boeken ook wel eens een tweede keer?

Nee, helaas niet.

5: hoe vaak per jaar bezoek je een boekenmarkt/boekenfestijn ?

Te weinig. Dit jaar nog niet aan toegekomen. Ik duik wel heel vaak de boekenhoek in bij kringloopwinkels en tweedehands zaakjes.

6 : leesboek of luisterboek? leg uit!

Ik heb geen ervaring met een luisterboek, dus ik kan er niets zinnigs over zeggen. Misschien moet ik het eens proberen om er een antwoord op te kunnen geven.

7: wat is je favoriete plek om een boek te lezen?

In bed voor het slapen gaan. Maar op de bank is ook prima tijdens een regenachtige dag.

8: moet het stil zijn als je leest? 

Als ik mij moet concentreren wel. Maar anders kan ik mij prima afsluiten voor geluiden uit de omgeving. Mijn vriend moet dan heel vaak roepen voor ik hem in de gaten heb.

9: naast welke personage zou jij wel wakker willen worden?

Dan blijf ik bij mijn eerdere antwoord: Ik denk dat ik wel naast Tonio wakker zou willen worden uit het gelijknamige boek. Tonio is zo prachtig omschreven door A.F.Th. van der Heijden, dat je hem gewoon een keer zou willen ontmoeten als dat zou kunnen. Ik zou graag even met hem willen praten. Tja en Christian Grey mag ook niet ontbreken, alleen lijkt mijn versie in de verste verte niet op de acteur die hem nu gaat spelen in de films. Oh en Will Trent natuurlijk uit de boeken van Karin Slaughter. Deze mysterieuze man zou ik ook wel eens willen uithoren.

10: hoe staan je boeken gerangschikt in je boekenkast?

Eerst had ik ze op kleur, toen op alfabet en nu is daar geen beginnen meer aan, want mijn kast is te vol. Dus waar nog een leeg plekje is, daar stop ik een boek in.

3 thoughts on “Tweede Liebster Award

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s