Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Liebster Award

5 reacties

liebster-award-main

Ja ja, ik ben zowaar genomineerd voor een Liebster Award en wel door Leesdame. Zij is wel een van de grotere boekbloggers onder ons, dus dit is een hele eer.
Hieronder beantwoord ik de vragen die Leesdame heeft opgesteld voor mij en negen andere boekenblogsters.

Here we go:

 1. Zou je ooit van bloggen je werk willen maken? Als dat zou kunnen, dan heel erg graag. Maar nog liever het lezen van boeken en manuscripten, als je daar toch je geld mee zou mogen verdienen…

 2. Naast welk personage zou je wakker willen worden? Ik denk dat ik wel naast Tonio wakker zou willen worden uit het gelijknamige boek. Tonio is zo prachtig omschreven door A.F.Th. van der Heijden, dat je hem gewoon een keer zou willen ontmoeten als dat zou kunnen. Ik zou graag even met hem willen praten. Tja en Christian Grey mag ook niet ontbreken, alleen lijkt mijn versie in de verste verte niet op de acteur die hem nu gaat spelen in de films. Oh en Will Trent natuurlijk uit de boeken van Karin Slaughter. Deze mysterieuze man zou ik ook wel eens willen uithoren.

 3. Welk boek wat zo populair is, vond jij de tegenvaller van het jaar? Extreem luid en ongelooflijk dichtbij, van Jonathan Safran Foer. Omdat het boek ook verfilmd was en er veel promotie was in die tijd dacht ik echt een geweldig boek in handen te hebben. Het tegendeel bleek waar. Ik kon er gewoon niet door heen komen omdat ik mij enorm ergerde aan de niet geloofwaardige personage Oskar. Het is prima als je een jongen beschrijft, maar de gedachtes die hij had passen niet bij die leeftijd.

 4. Wat heb jij opgeven voor je blog? Ik denk vooral leestijd en sociale tijd met mijn vriend.

 5. Bloggen of vloggen? Bloggen, ik hoef niet zo nodig met m’n gezicht in een filmpje. Maar ik zeg nooit nooit.

 6. Van welk kinderboek kreeg je na tig keer voorlezen nog steeds geen genoeg? Een brief voor de Koning van Tonke Dragt. Daar heb ik heel erg goede herinneringen aan.

 7. Waar shop jij het liefst kleding? Bij de bekende merken, maar ook wel eens out-of-the-box bij een boetiekje of online.

 8. Omschrijf je look? Wisselend, net waar ik zin in heb. Net als met boeken eigenlijk. Soms wil je decadent zware literatuur lezen en soms wil je een vlotte chick-lit. Dus van chique, naar stoer en dan weer meisjes-achtig.

 9. Zet hieronder een afbeelding van een prentenboek wat de rest van je leven is bijgebleven: Ik heb geen prentenboek wat mij heel erg is bijgebleven. Ik las als juf wel veel prentenboeken voor, maar er was er nooit eentje die mij echt is bijgebleven. Dus ik kies nu voor een boek wat een beetje in de richting komt, namelijke Jip en Janneke. Daar ben ik ook uit voorgelezen en heb het later ook zelf voorgelezen. Herkenbare en tijdloze verhaaltjes die altijd van pas komen.

  Jip en Janneke

  10.  Welk boek mag morgen al verfilmd worden en welke acteurs spelen daarin een rol? Tja, wil ik wel dat mijn favoriete boeken worden verfilmd? Bij Vijftig-Tinten slaan ze qua acteurs al volledig de plank mis, afgezien van het ‘verhaal’ natuurlijk. Soms kunnen verfilmingen echt prachtig zijn en een aanvulling op het boek, zoals bij de Stieg Larson trilogie. Die vond ik echt goed (wel de Zweedse variant uiteraard). En Harry Potter is ook goed verfilmd, de acteurs zagen er allemaal uit hoe ik ze me had voorgesteld. Ik hou gewoon heel erg van hoe de personages zijn in mijn hoofd en dan moet een acteur wel van goede huize komen om dat te evenaren.

Ik ben erg benieuwd wat de andere genomineerde blogsters antwoorden op deze vragen.

5 thoughts on “Liebster Award

 1. Leuk om je antwoorden te lezen. Ik heb wel eens van anderen gehoord dat Extreem luid en ongelooflijk dichtbij tegen kan vallen. Aangezien het verhaal mij niet trekt, heb ik het zelf nooit geprobeerd.

 2. Leuk om het terug te lezen hier bij jou! Ik vind het wel eer dat je mijn blog één van de grotere noemt 😉 Dank je wel!

 3. ‘Jip en Janneke’ vond ik ook zo leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s