Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Trouw aan je boekhandel

15 reacties

Dag lieve lezers,

Er moet mij toch echt even iets van het hart en ik zal jullie uitleggen waarom. Een tijdje geleden kwam ik via Twitter in contact met Inge van Boekhandel Bloemendaal. Zij vertelde op Twitter dat klanten vaak niet weten dat de meeste boekhandels tegenwoordig ook een online winkel hebben. De klant in kwestie wilde het meteen hebben en ging dus het boek maar bestellen bij die bolle omdat het boek op dat moment niet in de winkel stond. Ook hebben mensen het idee dat de boekhandel de levering gewoon op de fiets komt langs brengen als ze al iets online durven bestellen bij de boekhandel zelf.

Natuurlijk snap ik dat het heel erg gemakkelijk is om thuis vanuit je luie stoel iets te bestellen bij die bolle. Hun assortiment wordt natuurlijk ook steeds groter, van witgoed tot kinderspeelgoed, ze hebben het allemaal. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook zeker wel eens bij hun boeken heb besteld. Maar… toch heb ik ook ervaren dat er niets beters is dan snuffelen in een boekhandel en de boeken door je handen te laten gaan.

Maar je hebt nu toch een e-reader, dus wat maakt het dan uit?

Dat klopt, ik heb sinds kort een e-reader, maar dat betekent niet dat ik nooit meer een ‘echt’ boek zal gaan lezen. Ik ben sterk van mening dat als je het boek toch graag online wilt bestellen, je dat beter kan doen bij de website van je lokale boekhandel. De grap is namelijk… alle boeken, ook die van die bolle, komen uiteindelijk bij het Centraal Boekhuis vandaan. Dan stimuleer ik toch liever de kleine ondernemer om de hoek, waar je ook nog eens naar binnen kan wandelen, waar je advies en leestips kunt krijgen en soms ook nog een goede bak koffie of thee. Dat heeft die bolle allemaal niet, behalve dan een snelle service en het kan vanuit huis. Echter denk ik dat de lokale boekhandel je die service ook kan leveren. Kortom lieve mensen, laat die bolle eens vaker links liggen.

Bookshop

15 thoughts on “Trouw aan je boekhandel

 1. Ik moet bekennen dat wanneer ik boeken bestel, ik ze altijd bij die bolle (haha) bestel. Eigenlijk omdat het zo makkelijk is en ik er nooit bij stil heb gestaan dat ik ook online kan bestellen bij de boekhandels hier in de buurt.

 2. Ik bestel eigenlijk nooit bij de bolle. Wel Engelse boeken bij Book Depository. Maar verder ga ik het liefst naar de boekwinkel. Ik ken ze ondertussen ook persoonlijk. Dus ja, dan moet je eigenlijk wel, he?

 3. Ja idd. Wat heerlijk als ze je kennen. Leggen ze dan ook boekentips voor je klaar? 🙂

 4. Vroeger bestelde ik vaak bij de bolle (wat leuk bedacht, haha!), maar tegenwoordig steeds minder. Ik vind het heerlijk om even lekker in de boekhandel te neuzen!

 5. Good for you! En als je toch wat wilt bestellen, doe het dan bij je eigen boekhandel online 🙂

 6. Ik bestel soms wel eens bij de bolle, maar ik ga ook zeker zo graag langs bij de lokale boekhandel. Al was het maar om te snuffelen.

 7. Als het maar bij soms blijft 😉

 8. Helemaal met je eens, Jenny. Ik koop zo vaak mogelijk boeken bij de boekhandel hier om de hoek. Bij de bolle betaal je verzendkosten en kun je het boek niet echt in je handen houden en bij mooie boeken vind ik dat juist zo fijn om doen!

 9. Wat goed dat je dit vertelt! Het heeft echt met bewustwording te maken. Uiteindelijk vinden de meeste mensen het een goed idee om de lokale boekhandel te steunen.

 10. Dank je wel. En ik denk ook dat het slechts bewustwording is. Hopelijk heb ik een klein steentje kunnen bijdragen.

 11. Pingback: Terugblik op 2013 | Jennysbookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s