Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Mannen en boeken

8 reacties

Dag lieve lezers,

De titel klinkt voor een boekenwurm als een aantrekkelijke combinatie. Helaas wilde ik deze blog daar niet op insteken, wie weet op een later moment. Ik wilde het hebben over mannen die boeken lezen, of vaker, niet lezen. Een tijdje geleden had ik het samen met andere Twitteraars over het feit dat er zo weinig mannelijke recescenten zijn, die ook nog eens een blog bijhouden. Bloggende mannen zijn er genoeg, maar bloggende mannelijke boekenliefhebbers heb ik ook nog niet mogen ontmoeten. Wat is dat dan met mannen en boeken? Als zeer niet betrouwbaar onderzoek heb ik op mijn privé Facebookpagina het eens in de wilde weg gevraagd.

Kennen jullie dat ook, mannen/ partners/ vriendjes die zo weinig lezen? Waarom lezen ze niet? Als ze lezen, wat lezen ze dan?

Ik kreeg van een aantal mannen zelf reactie en van een aantal vrouwen. Wat blijkt…

‘Ze vallen in slaap boven hun boek’

‘Er zijn leukere dingen te doen, zoals muziek luisteren, gamen, tv-kijken’

Op vakantie wordt er wel eens een poging gewaagd, maar dan toch niet doorgezet. Ik citeer: “Ik probeer het elke vakantie maar na een bladzijde of 100 ben ik er wel klaar mee”. Of, “In de vakantie probeer ik wel eens wat maar eindig ik vaak in Sudoku’s”.

‘Sommige mannen vinden dat ze sloom lezen en dan is ‘de lol er snel af”.

Er was slechts één man die aangaf te lezen, waaronder dikke boeken van 800 pagina’s, maar dan wel in het Engels. Toch raar dat er zo weinig mannen, op de manier die ik ken, met boeken bezig zijn. En dat, terwijl ik het van mijn vader heb geleerd. Door hem ben ik juist de boekenwurm die ik nu ben. Mocht ik ooit kinderen krijgen en het zijn toevallig zoons, dan weet ik wat mij te doen staat! Over dochters maak ik mij niet zo’n zorgen 😉

Graag eindig ik met deze strip (overigens aangedragen door een vrouw, die zich ook in het verhaal kon vinden).

Strip

 

8 thoughts on “Mannen en boeken

  1. Mijn vriend leest ook niet. Hij is tot ongeveer boek vijf van Harry Potter gekomen en op dit moment ligt al weken Wij zijn ons brein op z’n nachtkastje. Voor hem gaat het ook te sloom, hij kijkt liever een film.

  2. Grappig dat ook jij het kunt bevestigen. Hopelijk is non-fictie meer voor hem weggelegd 🙂

  3. Ik vind het ook bizar. Gelukkig heb ik thuis een zeldzaam lezend exemplaar. Vroeger als kind vond hij lezen stom, waarom was dat nodig? Nu leest hij vooral historische fictie en waargebeurde verhalen of biografieën. Zal ik hem in een kastje bewaren? Hij behoort hopelijk niet tot een uitstervende soort. 😉

  4. Stop hem maar in een kastje ja 🙂

  5. Misschien vind je wel mannelijke recensenten als je geen recescenten vindt. 😉 *flauw*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s