Jenny's Bookcase

Voor echte boekenwurmen of ter inspiratie om te lezen

Karin Slaughter – Genadeloos

1 reactie

Covertekst 

Inspecteur Will Trent lijkt, gesterkt door zijn liefde voor Sara Linton, eindelijk afscheid te kunnen nemen van zijn verleden. Maar wanneer zijn collega Amanda Wagner hem bewust buiten het onderzoek naar de moord op een jonge studente houdt, beseft hij dat de gebeurtenissen uit zijn jeugd hem nooit met rust zullen laten. Will verricht zijn eigen speurwerk en keert daarvoor terug naar het weeshuis waar opgroeide. daar treft hij onverwacht Amanda aan. De moord op de studente vertoont verrassende gelijkenissen met de eerste zaak die Amanda, destijds een van de eerste politievrouwen binnen het korps, ooit onder haar hoede had. Een zaak die direct verband hield met het geheim rond de geboorte van Will. Zowel Will als Amanda zullen de demonen uit hun verleden moeten verslaan om te voorkomen dat er zich in Atlanta een nog grotere ramp zal voltrekken.

472 pagina´s Genadeloos
Cargo, De Bezige Bij, Amsterdam
ISBN 978 90 234 7575 0
NUR 305

Recensie

Ook dit boek hoort bij de laatste drie boeken van Karin Slaughter waar ik heel erg enthousiast over ben. In dit boek komen we heel veel te weten over het verleden van Will Trent. Hij is in de laatste boeken een geheimzinnig personage geweest. Je weet wel dat hij zijn hele jeugd in een tehuis heeft doorgebracht en dat hij erge littekens op zijn lijf heeft die zijn toebracht door een volwassenen, maar daar houdt het wel op. Het boek pendelt heen en weer tussen het verleden en het heden. Tussen het heden en verleden van Amanda Wagner, de baas van Will en het heden en verleden van de slachtoffers van de moordenaar in dit boek. Er wordt mooi beschreven hoe Amanda als vrouw heeft moeten knokken voor haar positie bij de politie en dat het vroeger niet erg gebruikelijk was dat een vrouw bij de politie ging. Je werd soms zelfs bewust dwarsgezeten door mannelijke collega’s. Amanda werd naar een hele gevaarlijke wijk gestuurd en als ze dan om versterking vroeg, dan hielden de collega’s expres de lijn bezet. Allemaal in de hoop dat Amanda en haar andere vrouwelijke collega’s het op zouden geven. Nog intrigerender is het heden en verleden van de slachtoffers. Je hebt al snel in de gaten dat de moordenaar uit het verleden terug is en nieuwe slachtoffers maakt. Maar waarom probeert Amanda Will bij dit onderzoek weg te houden en welke zaken heeft zij nog meer voor hem te verbergen? Natuurlijk komt ook Sara weer in beeld. Hopelijk speelt zij weer een belangrijke rol in een van de komende boeken van Karin Slaughter.

 

One thought on “Karin Slaughter – Genadeloos

  1. Pingback: Karin Slaughter – Veroordeeld | Jennysbookcase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s